Всеки работещ ще получи по една 13-а заплата, ако се

...
Всеки работещ ще получи по една 13-а заплата, ако се
Коментари Харесай

КНСБ: Всеки работещ с 13-а заплата, ако се въведе необлагаем минимум и 15% подоходен данък

Всеки работещ ще получи по една 13-а заплата, в случай че се вкара необлагаем най-малко и 15 % налог върху приходите на физическите лица вместо сегашните 10%. Това съобщи за основният икономист на синдиката и шеф на Института за обществени и синдикални проучвания и образование Любослав Костов. 

" Когато понижим данъчната основа с размера на минималната заплата, то облагаемата сума става доста по-малко, в сравнение с е сега, което съгласно нашите калкулации ще остави спомагателни средства у всеки работещ, който получава приход до 2800 лв., а тези над 2800 лв., които получават, ще би трябвало да платят малко спомагателни левчета в страната под формата на налог, само че те ще бъдат пренебрежимо дребни от сорта сред 10, 14, 15 лв. и са за сметка на това всички останали - над 83% от работещите, ще получат повече пари. Което на годишна база значи една тринадесета заплата за всеки от работещите да получава ", изясни Костов. 

Експертните планове на КНСБ демонстрират, че при ставка на налога от 15% и необлагаем най-малко колкото минималната работна заплата в работещите ще остават милиард и половина лв. спомагателни средства на годишна база.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР