Всеки поне веднъж се е будил от звука на кораб,

...
Всеки поне веднъж се е будил от звука на кораб,
Коментари Харесай

Най-популярните забележителности и атракции в и около Кушадасъ

Всеки най-малко един път се е будил от звука на транспортен съд, съобщаващ за идването си. Кушадасъ е пристанищният град, в който тези звуци се редят като симфония за плажуващите. Семейни хора с деца или просто туристи, искащи успокоение, могат да се насладят на красивите плажове и аквапаркове. Любителите на шопинга могат да се възползват от евтини облекла, обувки и други произведения. 

Списък със забележителности в Кушадасъ

Планирайте времето си в Кушадасъ, като си изготвите лист от водещи, атрактивни места. Можете да посетите следните забележителности:

Пристанището



Всяка година посреща над 600 кораба и се намира в центъра на града. Слизайки от круизния транспортен съд, вие към този момент сте подготвени за релаксиране в някое кафене или да извършите първите си покупки.

Ефес


 

Намира се на 10 минути път с колата и е доста комфортен за туристите, които идват от пристанището. За да го разгледате напълно, ще са ви нужни към два часа. Ако решите да пътувате с такси, би трябвало да знаете, че водачът ще ви остави на северната врата на града и ще ви вземе от южната след няколко часа. Автентичен и впечатляващ, Ефес е цялост от храмове, старинни къщи, бани и може би най-известната забележителност, Библиотеката на Целз.

Островът на гълъба
 



Тази забележителност е признакът на Кушадасъ. Наречен е по този начин, защото има доста сезонно мигриращи птици. Може да се насладите на красива панорамна панорама, а залезите са без аналог. За пристрастените към фотографията, тук има пауни, зайци, общителни катерици и ендемични растения (биологични типове, присъщи за избран район), които не би трябвало да откъсвате, а единствено да усетите и снимате. Замъкът, на който ще се радвате тук, датира още от византийско време. Освен тази забележителност, има и огромен скелет на кит, който не е присъщ за тези ширини.

Национален парк полуостров Дилек



С изумрудени цветове, средиземноморска флора и над 20 хектара повърхност, националният парк е измежду най-колоритните забележителности на Турция. Лагуните са местата в Кушадасъ, на които прясната вода се среща със солената, и приютяват редки биологични типове. Флората и фауната са забележителни. Дилек е съвършена забележителност, позната като място за пикник, каравана или палатка. Ако не обичате такова обединение с природата, има и кафенета, които можете да посетите. Тук се обитава и пещерата на Зевс, като съгласно легендите, той е идвал да се къпе на това място.

Женският плаж



Най-популярният публичен плаж в Кушадасъ. Тази забележителност се среща се на 2 км от града и до него се стига елементарно. Може да практикувате водни спортове, да хапвате в локални заведения за хранене, да се наслаждавате на турското кафе или пък да пиете коктейл в някой бар. Водата е чиста, пясъкът е мек и не е претъпкано с туристи, т.е. няма кой да ви пречи.

Аквапарк Adaland



Разположен в Селчук, събира както дребни, по този начин и огромни, с помощта на атракциите, които предлага на своите гости – водни пързалки, басейни, тобогани и други. Най-известната атракция на мястото на тази забележителност, е под името “Торнадо ” и предлага въртене във въздуха, след което рухване в един от огромните басейни. Може да посетите и аквариум.

Приене



Намира се на 40 км от Кушадасъ и е бил антично пристанище. В центъра на града има агора, спектакъл, зала за събрания и други. Той е и един от първите градове в света, чиито улици са обрисувани в планова мрежа. 

Храна 

Адана кебап, лахмаджун, това са измежду първите неща, които всеки локален ще ви поучава да опитате. Много постоянно в ресторантьорския бизнес ще откриете и просто, само че хубаво ядене от пълнен картоф със сирене, масло и зеленчуци, може да бъде срещнат и с месо. Едно парче саралия ще е задоволителна за класическия турски чай или кафе, които да консумирате на драго сърце, до момента в който се наслаждавате на красивите гледки в Кушадасъ. 

Пазаруването 

Както към този момент стана ясно, в Кушадасъ има доста благоприятни условия за удобен пазар на всевъзможни предмети и потребни движимости, които да закупите по време на вашата разходка. Ето и няколко съвета, когато отидете на пазарите им: 

Проверете цените - постоянно едни и същи неща се продават на разнообразни цени, тъй че си коства да изберете най-изгодната оферта. За жал имат и неприятния табиет да покачват цените особено за туристите, тъй че и за това внимавайте.

Пазарете се, искайте отстъпки - известни са със склонността си да понижават цените при договаряне, изключително в случай че клиентът стартира да се разубеждава.

Фалшиви маркови артикули - в случай че не желаете да останете разочаровани, би трябвало да бъдете готови, че по-ниските цени не са инцидентни. Само формален магазин на марката може да бъде гаранция, че няма да се снабдите с фалшификат.

Не купувайте от търговци, които не одобряват турски лири - при замяна на валутата е допустимо да изгубите пари.

Следете за недостатъци или повреди - случва се постоянно да има проблеми със стоката, която сте си харесали. 

Купувайте храна единствено от магазините - в случай че купите от други места като пазарите, е допустимо да получите стомашни неразположение. Добре е, храната да е с открит период на валидност. 

Ако обмисляте разновидности за почивки в Кушадасъ - избрали сте точното място. Град с красиви плажове, забележителности, обичайната кухня и архитектурни шедьоври. Посетителите хвалят гостоприемството на локалните и се радват на деен нощен живот. Турският курорт Кушадасъ е райско кътче, което има доста какво да предложи на всеки един от посетителите си.

* публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР