Всеки пети българин смята, че чрез ваксината за коронавирус в

...
Всеки пети българин смята, че чрез ваксината за коронавирус в
Коментари Харесай

Всеки пети българин смята, че Бил Гейтс иска чрез ваксина да чипира човечеството

 Всеки пети българин счита, че посредством имунизацията за ковид в хората ще се слагат чипове за надзор над тях. Над 1/5 от българите са на мнение, че Бил Гейтс стои зад пандемията. Над 2,3 милиона българи са съгласни с изказванието, че коронавирусът е изкуствено основана болест. Това демонстрират данните от изследване на организация “Тренд " по поръчка на “24 часа ". Изследването тества настройките на българите след приключването на изключителното състояние и отпущането на противоепидемичните ограничения.

Отчитаме преобладаваща позитивна обща оценка - над три четвърти (76%) от интервюираните са на мнение, че България се оправи с преодоляването на епидемията от ковид. Едва 10% считат, че страната ни не се е справила Две трети от интервюираните заявяват, че са се върнали изцяло към естествения си метод на живот след отпущането на ограниченията. До огромна степен може да считаме, че в съзнанието на българите изключителното състояние и ограниченията към него са по-скоро отминал интервал.

В изследването този месец “Тренд " заложи и специфичен блок въпроси за добили известност в последните месеци тайни теории. Една от тях се оформи към тематиката за навлизането на 5G технологията, за която над 1/3 от интервюираните считат, че е рискова. Традиционно хората с висше обучение са по-информирани от тези с по-нисък учебен статус. Въпреки това резултатите демонстрират, че именно измежду висшистите делът на смятащите 5G за рискова е най-голям – 44%, по отношение на 16%, на противоположното мнение.

Над 2,3 млн. българи са съгласни с изказванието, че коронавирусът е изкуствено основана болест. Малко над една четвърт (26%) не имат вяра на такава теза. Всеки десети пък е уверен, че коронавирусът се популяризира посредством 5G технологията. Тук се регистрират по-високи равнища на песимизъм към тази тайна доктрина – 41% не са склонни да ѝ имат вяра.

Съществен дял (40%) са вярващите, че коронавирусът е биологично оръжие, основано за да се понижи популацията на Земята. Живеещите в дребните градове и селата в по-голяма степен са съгласни с това изказване, до момента в който в столицата - в най-малка степен.

Над милион са скептично мислещите, съгласно които вирусът не съществува и е международна машинация. Над половината (56%) не са съгласни, че това е по този начин. Всеки пети (22%) счита, че посредством имунизацията за ковид ще се слагат чипове в хората за да бъде открит надзор над тях. Приблизително същият дял - 21%, са уверените, че Бил Гейтс стои зад пандемията от ковид. 39% не са съгласни с такава теза, а огромен дял от 40% не могат да преценяват или да изкажат мнение.

Конспиративните теории постоянно са намирали необятна обществена база, когато са обвързани и с фармацевтичната промишленост. Отново записваме висок дял (43%) на вярващите, че коронавирусът е изкуствено основана болест, с цел да може фармацевтични компании да печелят.

Малко над една четвърт (26%) показват изрично противоречие с сходна теза, демонстрират данните.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР