Всеки път, когато видя агресивни и бързащи шофьори, каращи с

...
Всеки път, когато видя агресивни и бързащи шофьори, каращи с
Коментари Харесай

Невяна Владинова се включва в кампанията Останете живи, насочена срещу войната по пътищата

" Всеки път, когато видя нападателни и бързащи водачи, каращи с превишена скорост (да, аз също съм " бързала " и съм го правила понякога), се възнамерявам: " Защо? За къде бързаме? ". Какво повече ще ни дадат тези 5, 10 или 15 минути, в които вероятно стигнем по-рано. Ще изпием едно кафе повече в офиса, ще хванем повече слънчеви лъчи, ще се порадваме малко повече на обичания човек или този, който ни чака, ще сключим една договорка повече. Следващият въпрос " Заслужава ли си? ", в случай че това може да коства нито едно от тези неща да не ни се случи в никакъв случай повече, коства да причиним това и на почтен човек, да нараним околните си, да оставим деца без родители или родители без деца. Моят отговор е НЕ! Останете живи! ".
Посланието насочва капитанът на националния тим по художествена гимнастика самостоятелно Невяна Владинова и с него тя показва поддръжката си към задачата на книгата " Останете живи ". Изданието на журналиста Георги Стоянов е отдадено на идеята да се спре войната по пътищата.

В началото на 2020 година книгата " Останете живи " и съпътстващата я акция бяха отличени с Първа премия в категория " Журналистически материали, изявления в пресата, публицисти, излъчвания и медии отразяващи проблемите на пътната сигурност " на Деветите " Годишни награди за пътна сигурност ". По време на церемонията създателят на изданието Георги Стоянов даде обещание, че ще продължи да прави това, което е по силите му и отсега нататък - да предизвестява колкото се може повече младежи за отговорностите им на пътя. За страдание последвалата изключителна епидемиологична конюнктура в страната наложи анулация на редица планувани прояви, свързани с представянето на книгата.

" Радостен съм, че " Останете живи " има такива посланици като Невяна Владинова. Искрено се надявам, че хората ще се вслушат в думите й, тъй като както виждаме за войната по пътищата няма карантина ", споделя създателят Георги Стоянов. " Тази есен задачата на " Останете живи " ще продължи под разнообразни форми. Книгата ще влезе в още учебни и общински библиотеки, а апелът към всички бъдещи и сегашни водачи остава същия: да бъдат рационални и виновни, с цел да не станат част от черната статистика на починалите, ранените или предизвикалите гибел на пътя. В акцията ще се включат още известни лица от публичния живот. Подготвяме и специфични видеоклипове, посредством които историите и посланията в книгата ще доближат до повече хора ", добавя той.

Книгата " Останете живи " слага акцента върху човешкия фактор за войната по пътищата и споделя истории на хора, взели участие или наранени по един или различен метод от пътнотранспортно произшествие - участници в произшествия, очевидци на произшествия, служители на реда, близки и другари на починали и ранени, очевидци. Наред с същинските истории, които са събрани в изданието, то предлага на читателите и статистически данни, показателни за трендовете при пътнотранспортните катастрофи, както и потребни за младежите препоръки за деяние при произшествия и за оказване на помощ на потърпевши.

Освен Невяна Владинова поддръжката си към " Останете живи " към този момент обявиха и други наши видни спортисти, измежду които Детелин Далаклиев, Станимира Петрова, Димитър Кузманов, Йордан Йовчев, Ивет Горанова, Елица Янкова, Илиан Илиев - младши, Иван Турицов и др.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР