Всеки път, когато пуснете новините по телевизията, дават само депресиращи

...
Всеки път, когато пуснете новините по телевизията, дават само депресиращи
Коментари Харесай

10 късметлии, оцелели след смъртоносни инциденти

Всеки път, когато пуснете новините по малкия екран, дават единствено депресиращи неща – убийства, естествени бедствия, грабежи, лакомия и корупция. Затова е толкоз освежаващо, когато чуем положителни вести.

Ето 10 индивида, които са оживели след най-ужасните неща, обратно на всички шансове. Всички те имат най-малко едно общо нещо – извадили са необикновен шанс!

  1. Строителят с 2-метров железен кол в главата

Едуардо Лейте, 24-годишен строителен служащ от Бразилия, си гледал работата както нормално, когато 2-метров железен кол паднал от петия етаж на постройката, по която работил. Желязото пробило каската му и минало през черепа му.

Като по знамение, прътът влезнал през тила му и излязъл тъкмо сред очите му. Едуардо не съумял да изгуби зрението си и на косъм се разминал с парализата. Той даже твърдял, че не изпитвал болежка, по кое време

то го карали с колата за спешна помощ към болничното заведение. Лекарите съумели да извадят металния кол от главата му и Едуардо се възстановил изцяло съвсем без никакви недоволства.

  1. Жената, оживяла рухване от 75-ия етаж

След края на Втората международна война, на 28 юли 1945г, бомбардировач B-25 се разрушил в тогава най-високата постройка в света, Емпайър Стейт Билдинг. Ударът бил толкоз мощен, че самолетът направил дупка в постройката.

Бети Лу Оливър, която работила като оператор на асансьор, била на 80-ия етаж, когато самолетът се разрушил в долния етаж. Тя потърпевша тежко и получила съществени изгаряния. Спасителите я натоварили на асансьора, с цел да я закарат в болница допустимо най-скоро, само че не знаели, че кабелите били развалени от гърмежа. Асансьорът се откъснал и Бети Лу полетяла от 75-ия етаж надолу.

Г-ца Оливър обаче оживяла за повторно. И до през днешния ден, тя държи върха на Гинес за оживяла от най-високото рухване с асансьор и единствено 5 месеца по-късно се върнала на работа в Емпайър Стейт Билдинг.

  1. Състезателят, оживял след конфликт с 220км/ч

Дори в рисковия спортен спорт, водачът Мартин Донъли може би е най-големият късметлия в историята.

През 1990г, той бил в Испания, където се състезавал във Форумла 1 на пистата в Херес. Само за един момент, кариерата му завършила, когато неговият Лотус 102 се забил в преграда с 220км/ч.

Донъли бил изхвърлен дружно със седалката, а болидът му се разлетял на хиляди части. Никой не считал, че човек би могъл да оцелее при сходна злополука, само че Донъли го направил. Сериозно потърпевш обаче – два счупени крайници, пострадвания на белите дробове и мозъка, както и тежка кръвозагуба. Катастрофата била толкоз жестока, че каската му се разцепила.

Мартин Донъли се възстановил, въпреки да окуцял. Благодарение на него били въведени нови условия за сигурност във Формула 1, които евентуално са избавили живота на мнозина.

  1. Парашутистът, оживял след рухване от 3600м

Майкъл Холмс бил измежду топ 10 парашутистите в света и имал повече от 7000 скока зад тила си. По време на един обикновен скок, на 3.6км над езеро Таупо в Нова Зеландия, се случило най-страшното.

Както се вижда от записа от камерата на каската му, когато Холмс дърпа въжето на парашута си, нищо не се случва. Осъзнавайки, че парашутът му няма да се отвори, той се пробва да освободи аварийния, само че още веднъж безуспешно.

Майкъл вижда, че гибелта е неизбежна и помахва за довиждане на камерата. Само секунди по-късно, записът завършва, когато парашутистът стига земята. Може би си мислите, че това било краят му, само че Майкъл Холмс се отървал единствено с продънен бял дроб и строшен гален.

  1. Пресичащото момиче, оживяло след удар от две коли

Да ви е минавало през мозъка, че да шофирате в огромния трафик е като да сте във видеоигра? Поне навръх такова наподобява записа на 14-годишно момиче, което пресича натоварено шосе в Санта Ана, Калифорния.

Момичето пресичало погрешно през няколко платна, когато светофарът за пешеходците светел алено. То обаче стъпило на пътя все пак и било ударено то червен пикап. От удара, момичето полетяло пред черен седан, който я запратил в друга посока. Опитало се да се изправи, само че не съумяло поради пострадванията си.

И двете коли избягали от мястото на случая, само че водачът на аления пикап бил хванат по-късно същия ден, а другия – седмица по-късно. И двамата били упрекнати в бягство от местопрестъпление. Ако са били останали, е нямало да ги обвинят в нищо, защото случаят не бил по тяхна виновност.

Момичето е изписано от болничното заведение няколко дни по-късно с пострадвания на крайници, само че в изненадващо добра форма след подобен случай.

  1. Родео клоунът, ударен от гръмотевица два пъти в един ден

Казват, че шансът да спечелите от тотото е същия като да ви удари гръмотевица. 31-годишният тексасец Кейси Уогнър очевидно е трябвало да си купи два билета в деня на тази преживелица.

Той взел участие в годишно офроуд съревнование, когато небето потъмняло и почнало да вали. Уогнър се скрил под едно дърво, чакайки негов другар да отиде до тоалетната, когато видял по какъв начин гръмотевица поразила същото дърво, до което се намирал. „ Видях проблясък и знаех какво следва. Знаех, че ще ме удари тока и помислих, че ще умра. “ Секунди по-късно, втора гръмотевица уцелила Уогнър в ботуша и раздрусала цялото му тяло. „ Усещането беше като че ли палеца ми се взриви. “

Невероятно, само че късметлията се отървал единствено с леки пострадвания.

  1. Човекът, оживял като по знамение след злополука и спечелил лотарията два пъти

Нещата не изглеждали добре за водача на камион Бил Морган, който попаднал в ужасна злополука и получил съдбовен инфаркт, до момента в който бил в смазаната кабина.

След 14 минути в клинична гибел, Морган бил възроден, само че останал в кома 12 дни. Лекарите посъветвали роднините му да спрат животоподдържащите го системи. Добре, че не ги послушали, тъй като година по-късно, изцяло възстановилия се Морган предложил брак на приятелката си и тя се съгласила.

Малко по-късно, той си купил лотариен билет за заличаване и спечелил автомобил за $17 000. По случай облагата, Морган бил поканен в локална телевизия, с цел да разиграе изтриването на билета. За всеобщо учудване, той още веднъж спечелил, този път $170 000!

  1. Човекът, отървал се на косъм от половин звук бекон

Опаковчик на месо от Швеция избегнал гибелта, откакто половин звук бекон се стоварил върху него.

След като бил избавен и закаран в болница, било открит, че не е потърпевш тежко. „ Може да се каже, че това е много необикновен случай. “ – споделил представител към полицията.

  1. Вестникарят, затънал в предното стъкло на автомобил

На 18 януари 2014г, Стивън Гоув от Уисконсин се прибирал с колелото си откакто бил раздал всички вестници, когато бил ударен от кола, карана от пийнал 20-годишен мъж.

Тялото и колелото на Гоув заседнали в предното стъкло на автомобила, само че водачът траял да кара. Гоув бил в схващане от самото начало и даже се обърнал към водача и му споделил „ Здравей. Аз съм индивидът с колелото, който блъсна. “

Младежът обаче не му обърнал внимание, траял да кара, минал на знак „ стоп “ и се блъснал в друга кола. Най-накрая, той спря и попитал Гоув кой е и какво прави в колата му.

След като се измъкнал, Гоув бил откаран в болница, където зашили порязванията по главата му и извадили стъкла от очите му. И до през днешния ден, никой не може да каже по какъв начин по този начин водачът не е забелязал, че има човек на предното стъкло, нито за какво 56-годишен мъж е разнасял вестници.

  1. Политик, оживял след самолетна злополука по време на политическа акция

Бившият водач на Британската партия на независимостта, Найджъл Фарадж, изкрещял, че е „ най-големият късметлия на света “, откакто оживял след ужасяваща самолетна злополука.

Самолетът развявал банер с името на партията, който се увил към опашката му. В резултат на това, Фарадж и спътниците му полетели към земята.

Докато очаквал конфликта, Фарадж мислел за „ живота и света “. След злополуката, на всички места се разляло гориво. „ Бяхме приклещени вътре и на всички места имаше гориво. Помислих си, че оцеляхме от удара, само че в този момент ще изгорим. “ Това обаче не се случило.

След като бил третиран от леки пострадвания в болничното заведение, Фарадж е изписан два дни по-късно.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР