Всеки първи четвъртък на месеца министър-председателят и заместник министър-председателите ще

...
Всеки първи четвъртък на месеца министър-председателят и заместник министър-председателите ще
Коментари Харесай

Министър-председателят и заместниците му задължително на отчет пред депутатите в началото на всеки месец


Всеки първи четвъртък на месеца министър-председател ят и заместител министър-председател ите ще се явяват в Народното събрание и ще дават отговор на настоящи устни въпроси , които се отнасят до общата политика на държавното управление, заяви БНР. 

При осъществяване на спомагателни задания, предоставени с решение на Народното събрание, депутати те могат да получават спомагателни хонорари до 25 на 100 от главното месечно трудово заплащане.

Това реши през днешния ден Народното събрание след над деветчасово съвещание. 

Прието беше и предлагането на " Изправи се! Мутри вън! " да се ограничи използването на служебни коли от депутати те, както и привилегията да се покриват всички транспортни разноски.

Остават и по този начин наречените " черни каси " за средства за сътрудници. 

Депутатът Мария Капон изясни пред " Хоризонт " смисъла на предлагането ѝ:

" Приключването на " черната каса " на народните представители. Тези пари, които се разнасят, тези 2/3 по пликове, по чанти, при секретариат, тъй че да могат народните представители да си правят работата, да имат сътрудници. Смятам, че това би трябвало да се случва при сътрудници, които са упълномощени в Народното събрание, които са локални за приемните или различен тип като примерно стажантски стратегии и надлежно за разноски, които са в изборните райони, с цел да можеш да наемеш приемна, която ти би трябвало, или зала за конференции. Тоест има избрани равнища, в които това да се случи. Народният представител да не взима парите, а те да бъдат трансферирани тъкмо по този начин, както е европейската процедура, в счетоводна къща, която да прави всичките тези доклади и надлежно да я закачат на страницата на Народното събрание ".

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР