Всеки от нас знае, че сланината притежава високо съдържание на

...
Всеки от нас знае, че сланината притежава високо съдържание на
Коментари Харесай

Полезна или вредна е сланината

Всеки от нас знае, че сланината има високо наличие на мазнини. Затова доста от нас изключват изрично сланината от менюто си, опасявайки се, че тя може единствено да навреди на здравето ни.

Наистина сланината съдържа холестерол, само че имайте поради, че той е по-малкото, в сравнение с в кравето масло, да вземем за пример. Спокойно! Не си мислете, че изяждайки парче сланина, холестеролът незабавно ще стартира да се отсрочва по стените на артериите.

Не! Лекарите споделят, че малко парче сланина с витамин F ще ви донесе по-скоро изгода най-много за профилактика на атеросклерозата. А холестеролът, който се съдържа в нея, ще бъде употребен за основаването на имунни кафези, които да защищават тялото ни от вируси и инфекции.

Арахидоновата киселина, която се съдържа в сланината, е нужна на сърдечния мускул. Без нея не могат да действат обикновено хормоните. Страдат също имунните реакции и холестероловата обмяна.

Най-правилно е сланината да се яде с самун, най-добре пълнозърнест. Двата продукта в композиция по-лесно ще се усвоят от организма. Това, несъмнено, е целесъобразно за хора, които не страдат от затлъстяване и нямат проблеми с храносмилането. Ако сте от тях, не трябва да консумирате повече от 10 грама сланина дневно.

Диетичният вид е да хапвате сланината със зеленчуци.

Не е добре обаче сланината да се яде пържена. При пържене тя губи потребните си свойства и натрупва отрови и канцерогени. По-добре единствено подгрейте сланината.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР