Всеки от нас цени времето си и мрази да променя

...
Всеки от нас цени времето си и мрази да променя
Коментари Харесай

Как да отмените среща в последния момент, без да засегнете другия

Всеки от нас цени времето си и ненавижда да трансформира проектите си. Още по-неприятно става, когато някой различен анулира срещата ви в последния миг и това обърка целия ви график. На вас също сигурно ви се е налагало да обяснявате по какъв начин би трябвало да отложите даден ангажимент заради една или друга причина. Каквото и да се случва, има риск отсрещната страна да не успее да разбере изцяло аргументите за смяната и да се стигне до спор. Предлагаме ви няколко разновидността по какъв начин да методите, когато би трябвало да отмените среща в последния миг, без да заседнете другия.

Приемете, че валидността на всяко опрощение постоянно е субективна. Всеки има собствен личен барометър за това кое е възможно и кое не е във връзка с аргументите за анулация на среща – и тъкмо, както с всичко друго в живота, не можете да угодите на всички. Някой може да одобри причините ви, различен – не. Като цяло е най-вероятно хората да възприемат добре всяко наложително обвързване, което изисква вашето физическо наличие.

Направете телефонно позвъняване. Изпращането на текстови известия не е желан вид да отменяте срещата, тъй като по този начин не показвате задоволително ангажираност. Знаем, че позвъняването може да бъде ужасно, тъй като от време на време не знаете тъкмо какво ще кажете или се притеснявате дали индивидът от другата страна може да ви убеди да измененията решението си или да ви се разсърди. Можете обаче да изпреварите този сюжет, като планирате какво ще кажете авансово, с цел да останете твърди в позицията си.

Извинете се авансово. Думата „ Съжалявам “ би трябвало да се споделя на първо място. Извинението показва, че почитате времето и силата на другия човек и разбирате по какъв начин вашето деяние може да му повлияе. Това също оказва помощ да обясните, че не сте желали да отмените първичния си ангажимент, само че е имало аргументи, заради които е трябвал да го извършите.

Ако нямате същинско опрощение, не си измисляйте такова. Всеки път, когато кажете неистина за опрощение даже и на пръв взор безобидно, рискувате да бъдете хванати, което може да навреди на другарството повече от това просто да кажете истината. Вместо това изпробвайте нещо от рода на: „ Много скърбя, че това е в последния миг, само че за жалост няма да мога да съумея “. Макар че това сигурно основава благоприятни условия за пояснение, този вид към момента е по-добра опция от откровената неистина.

Предложете нов ден и час. След като обясните обстановката, намирането на различно време за провеждането на срещата е най-сигурният метод да предотвратите спор и даже спиране на другарство. Това демонстрира на другия човек, че към момента цените връзката ви и сте подготвени да инвестирате време и сила в поддържането й.

Избягвайте да публикувате в обществените медии, откакто отмените ангажимент. По-конкретно – не би трябвало да показвате никакви признаци, че се забавлявате след отлагането на срещата, без значение дали мислите, че другият няма да го види. Някои хора може да решат, че сте отказали срещата, тъй като имате по-приятно занятие.

Опитайте се да бъдете точни идващия път. Когато да отменяте срещи в последния миг стане табиет, това ви основава имидж на лекомислен човек и може да скапе връзките ви с близките. Това е по този начин, тъй като държанието стартира да слага под въпрос вашата надеждност, както и равнището на ангажираност, което сте подготвени да посветите на другия човек, с който би трябвало да се видите.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР