Всеки обича да прекарва повечко време в леглото - дали

...
Всеки обича да прекарва повечко време в леглото - дали
Коментари Харесай

Кога чаршафите застрашават здравето ни?

Всеки обича да прекарва повечко време в леглото - дали в нехайно излежаване, следобедна сънливост или пълностоен сън. Без значение дали сами или с компания едно нещо е реалност – прекарваме повече от една трета от живота си в леглото. Но това уютно място бързо може да се трансформира в разплодник за бактерии и гъби, предизвестява микробиологът Филип Тиерно от университета в Ню Йорк, написа jenata.blitz.bg.

Но оказа се, че има и друга опасност за здравето ни - тя се крие в това какъв брой постоянно перем чаршафите, в които спим.

„ Ако се остави прекомерно дълго непочистен, микроскопичният живот в гънките на чаршафите може даже да ни разболее “, счита Тиерно.

За да се предотврати това, чаршафите би трябвало да се перат един път седмично, поучава той.

Хората произвеждаме общоприетоо над 70 – 80 литра пот всяка година в леглото. А когато е топло и влажно, тази композиция се трансформира в това, което учените назовават „ идеална среда за развиването на гъбични култури”.

Освен микробите, леглото ви гъмжи и от други „ жители “ - мъртви кожни кафези, тайни, полени, почва, животинска четина и даже скотски екскременти.

Този коктейл става рисков след към седмица. Мръсотията може да провокира кихане и кашляне, защото микробите са толкоз покрай устата ви, че вие просто сте принудени да ги вдишате.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР