Всеки обича да му е чисто и подредено, когато си

...
Всеки обича да му е чисто и подредено, когато си
Коментари Харесай

Ето колко често трябва да чистим всяка стая в дома си

Всеки обича да му е чисто и подредено, когато си е вкъщи.
Ако в миналото ви се е случвало да се замислите над това, какъв брой постоянно би трябвало да се почистват обособените стаи във вашия дом,  каналът „ Top of the Tops ” и експерта по надзор на чистотата Кайт Щулхов са подготвени да ви дадат отговор на този въпрос.

Кухня
От баба знам по какъв начин да почистя у дома и да свети от непорочност
„ Баба знае най-добре “ е една много срещана фраза и потвърдена истина.  Баба  знае, умее и вижда всичко и това е без...
Прочети повече
Според Кайт Щулхов – експерт по надзор на чистотата, хигиената в кухнята е от извънредно огромна значимост. „ Кухнята би трябвало да се почиства всеки ден “ – отбелязва той. Специалистът прибавя още, че не е нужно да се прави главно разчистване на цялото помещение всеки ден, само че е безусловно наложително да поддържате изцяло чисти вашата мивка, кухненския плот (където приготвяте своята храна) или похапвате нещо вкусно сред храненията, както и масата за хранене.

Ясно е защо служи кухнята във всеки дом, само че с цел да избегнем заплахата от усвояване на нечиста храна е значимо спазването на оптималната хигиена в това помещение.

Хол

Холът е едно мултифункционално пространство. Там най-често всеки един от нас сяда да изпие по кафе, почиваме си след тежък работен ден, каним своите другари, когато ни идват на посетители и като цяло – използваме това помещение в действителност постоянно.

Съветът от експерта Кайл Щулхов е усърдно да почистваме праха от пода, както и от мебелите най-малко един път седмично. Важно е да се каже, че и меката мебел в хола ни има потребност от положително разчистване, защото върху нея прекарваме най-вече време.

Спалня

Нещата, които всеки не помни да почисти в дома си
Места, за които забравяме при разчистване. Експертите предизвестяват: там ще намерите доста бактерии. Какво убягва на " съвършените " дам...
Прочети повече
Препоръчително е спалнята да се почиства най-малко един път в седмицата, като с изключение на главното разчистване е нужно да сменяме постоянно и своите чаршафи. В допълнение, специалистите предлагат да почистваме матрака си при професионален хигиенист. Така освен ще си осигурим прелестно и свежо превозване в спалнята, само че и сънят ни ще бъде много по-здравословен.

Баня и тоалетна
Според Кайл Щулхов почистването на банята би трябвало да се реализира най-малко един път седмично. Старателно почиствайте и подсушавайте добре, това е извънредно значимо. Същото се отнася за нашите халати и хавлии – нужно е, те да бъдат сменяни с чисти такива, най-малко веднъж седмично. Разбира се, всичко това е самостоятелно, съгласно потребностите на всеки един дом.
От друга страна, почистването на тоалетната изисква малко повече време и грижи, което е изцяло разбираемо. Според експертът по чистотата Щулхов е добре тоалетната да бъде почиствана най-малко два-три пъти в седмицата или несъмнено, когато това се наложи. Повече от належащо е да се съблюдава високо равнище на хигиена в тоалетната, с цел да може да се предотврати и появяването, както и разпространяването на бактерии и вируси в останалите пространства.

Поддържането на добра хигиена на пространствата, които обитаваме вкъщи, касае и нашето персонално здраве и нашия персонален комфорт.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР