Всеки нотариален акт от възникването на имота, ипотека, делба или

...
Всеки нотариален акт от възникването на имота, ипотека, делба или
Коментари Харесай

Търговският регистър ще бъде напълно дигитализиран до 4 години

Всеки нотариален акт от възникването на парцела, ипотека, подялба или контракт за завещание ще е наличен в електронен тип, само че това може да се случи за 4 години, декларира изпълнителният шеф на Агенцията по вписванията (АВ) Даниела Митева в изявление за

Митева определятова като „ планът на плановете “, за който страната чака финансиране по проекта за възобновяване. Тя оглави Агенцията по вписванията за повторно, откакто преди 12 години беше освободена от поста си на първи шеф на новосъздадената тогава организация.

Сега тя споделя, че е заварила съществени проблеми

“Заварих доста съществено сепариране – на чиновниците на АВ беше неразрешено да си поддържат връзка със съдиите по вписванията “, споделя Митева.

Това е една от първите забрани, които анулира и споделя, че към този момент постоянно вижда деловодители и съдии по вписванията да дискутират.

От думите ѝ излиза наяве, че на процедура отсъстващите връзки със чиновниците на АВ са една от аргументите съдиите по вписванията през последните години да заговорят за връщането на имотния указател в районните съдилища.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР