Всеки нормален човек след работа се чувства леко уморен. Ако

...
Всеки нормален човек след работа се чувства леко уморен. Ако
Коментари Харесай

Пилешки жулиени върху картофена палачинка

Всеки естествен човек след работа се усеща леко изтощен. Ако няма нещо за ядене от предходния ден, трескаво се чудиш какво да сготвиш без да изгниеш на котлона. Това кулинарно предложение лишава към 60 минутки общо. Докато картофите се варят, мариновайте месцето.
500 гр картофи
400 гр пилешки гърди
100 гр гъби
100 мл бяло вино
2 ч.л едра горчица
1 ч.л кетчуп
черен пипер
риган
зехтин


Пилешките гърди нарязваме на жулиенчета - или другояче казано на дълги към 7-8 см ленти дебели 1-2 см.

Мариноваме пилешкото месо в малко изсъхнало бяло вино, горчица, кетчуп, черен пипер, риган и зехтин. Аз избирам тази с съвсем не смлени синапени семенца. Вкусът й е доста по-нежен.

Картофите измиваме добре и варим до подготвеност. Обелваме и настъргваме на едрото ренде. Към картофената примес прибавяме напълно малко индийско орехче, сол (по предпочитание кашкавал)

Пилешките жулиени изпържваме в малко зехтин до цялостна подготвеност. Обикновено това е по към минута за всяка страна. За разлика от другите меса, пилешкото и изключително това от гърдите, се нуждае от доста малко топлинна обработка, с цел да не стане изсъхнало - като на конци. Отделно задушаваме гъбките и ги слагаме при пилешкото. Посоляваме ги и прибавяме 100 мл вода и маринатата на пилешкото. След 5 минути изключваме.

В тиган слагаме 3-4 капки зехтин. С помощта на дървена лъжица изсипваме настърганите картофи и притискаме добре до оформяне на гладка палачинка. (Опитвам се да се сетя какъв брой време я пекох, само че в действителност просто поглеждах по кое време ще хване коричка. При всички положения е повече от 5 минути.)

Обръщаме картофената палачинка върху задоволително огромна паница с изпечената част нагоре. Върху нея слагаме пилешкото и дребното сосче, което направихме.

Хрумва ми като концепция, че в случай че в сместа за палачинката се добави малко карамелизиран лук ще се получи отлично.

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР