Всеки, който се е опитвал да спазва диета, за да

...
Всеки, който се е опитвал да спазва диета, за да
Коментари Харесай

Вижте как да си хапвате и да топите килограмите

Всеки, който се е опитвал да съблюдава диета, с цел да се раздели с няколко непотребни кг, знае какъв брой е мъчно да се оправиш с глада в първите дни. Дори диетата ни да включва 3 съществени хранения и дребни закуски сред тях, гладът ни изтезава през целия ден. Как да се оправим с него? Споделяме няколко лесни стъпки, които ще създадат задачата ви да постигнете оптимално тегло, задача допустима.
Яжте повече пикантни подправки
Ако се пробвате да отслабнете и сте фенове на пикантните подправки, прибавете ги в менюто си. Черен пипер, джинджифил, хрян, люти чушки, са чудесна добавка, която може да ви помогне в изгарянето на непотребните мазнини.
Основната съставна част в пикантните храни е капсаицинът, който спомага за угнетяване на апетита и за повишение на метаболизма.
Освен изброените може да добавите към диетата си кимион и куркума.
Семена от чиа
Семената от чиа също са здравословна добавка към менюто ви. Те съдържат доста фибри, работят засищащо, което значи, че ще приемате и по-малко калории. Може да ги добавяте към кисело мляко, смутита, овесени ядки, салати, палачинки.
Пийте повече зелен чай
Една от най-полезните питиета е зеленият чай. Той освен съдържа доста антиоксиданти, само че наличието на кофеин в него, както и останалите му съставки, могат да оказват помощ за повишение на метаболизма и подкрепяне изгарянето на мазнините. Съединение в зеления чай, наречено епигаллокатехин галат (EGCG) се счита за основен фактор за повишение на метаболизма и понижаване на апетита.
Яжте задоволително протеини
Здравословната диета би трябвало да включва банкет на потребни протеини. Животински източници на протеини са яйцата, киселото мляко, аленото и птиче месо, рибата.
Консумацията им ще ви обезпечи чувство за задоволеност, повече сила, ще подкрепи построяването на мускулна маса и изгарянето на непотребните мазнини.
Хапвайте черен шоколад
По време на диета, едно от най-трудните неща е да устоим на изкушението на обичаните ни сладкиши. Ако ви се прияде нещо сладичко, хапнете си 1-2 късчета черен шоколад с най-малко 70% наличие на какао.
Ще усетите по какъв начин в рамките единствено на няколко минути апетитът ви за сладко ще бъде удовлетворен. Учени считат, че потреблението на тъмния шоколад може да понижи като цяло апетита.
Добавете омега-3 мастни киселини към диетата си
Омега-3 мазнините, изключително тези, които се срещат в рибата, морските блага и и водораслите, спомагат за поддържане на положителни равнища на хормона на ситостта наименуван лептин. Също по този начин, диетата богата на тези хранителни детайли освен ни обезпечава задоволеност, само че и малко калории, като в същото време съумяваме да се разделим с непотребните такива. Други храни, които са богати на омега-3 мастни киселини са орехите, лененото семе, семена от чиа.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР