Всеки, който иска да смени безплатно старата си печка на

...
Всеки, който иска да смени безплатно старата си печка на
Коментари Харесай

Районните кметства се включват в разяснителна кампания за по...

Всеки, който желае да смени гратис остарялата си печка на дърва и въглища с нов екологичен апарат, може да получи консултация и помощ в шестте районни кметства. От през днешния ден до 23 май еколозите от районните администрации се включват в разяснителната акция на Община Пловдив по план „ Мерки за възстановяване качеството на атмосферния въздух в община Пловдив посредством понижаване на излъчванията на фини прахови частици (ФПЧ10) от битовото отопление “.

Те ще дават на жителите информация по какъв начин да аплайват по програмата за замяна на уредите на дърва и въглища и да преминат към по-екологично отопление на ток, газ, пелети или Топлоелектрическа централа. Също по този начин ще съветват жителите при попълване на декларациите.

Всеки, който се отоплява на дърва и въглища, може да подаде документи и да се включи в програмата за безвъзмездна замяна с екологични други възможности на ток, газ, пелети и Топлоелектрическа централа. Единственото изискване е да се отоплява на дърва или въглища и да е притежател на жилището или къщата, в които живее. За замяна на старите уреди може да се кандидатства и групово като притежатели на жилища в една кооперация или къща. Няма изискване за приходи и програмата е изцяло отворена.



Информация за опциите за безвъзмездна замяна на отоплителни уреди на твърдо битово гориво жителите могат да намерят на уеб страницата на Община Пловдив https://www.plovdiv.bg или да зададат своите въпроси на горещата телефонна линия: 0700 50 032.

Декларации се одобряват на място всеки работен ден до 23 май 2021 година в районните кметства и в Община Пловдив. Те могат да бъдат подадени и посредством е-поща на адрес: Документът би трябвало да е запълнен, подписан и сканиран във формат.pdf или.jpeg.

Списък с утвърдените претенденти ще бъде оповестен на интернет страницата на Община Пловдив - www.plovdiv.bg и посредством районните администрации след приемане на декларациите, осъществяване на анкетирането и определянето на мощностите на нови уреди за отопление и валидиране на подадената информация.



--------------------------------------------------www.eufunds.bg------------------------------------------

Проект BG16M1OP002-5.003-0006: „ Мерки за възстановяване на качеството на атмосферен въздух в община Пловдив посредством понижаване на излъчванията от ФПЧ10 от битовото отопление “, финансиран от Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 “, съфинансирана от Кохезионния фонд на Европейския съюз
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР