Всеки, който иска да направи резервация за великденските и майските

...
Всеки, който иска да направи резервация за великденските и майските
Коментари Харесай

Планирате резарвация? Вижте как

Всеки, който желае да направи резервация за великденските и майските празници и за лятото , би трябвало да побърза, тъй като с всеки минал ден положителните опциите понижават, припомнят от платформата „ Ние, потребителите “ във връзка идните празнични дни.

„ Не би трябвало да разчитаме на предложения в последната минута и е хубаво още занапред да си организираме всичко, тъй като по този начин ще ни е по-спокойно, когато избираме и съпоставяме предложенията. Също по този начин няма да разчитаме на някакви спомагателни послания към тях – „ Само в този момент! “, „ Най-изгодно! “ и по този начин нататък – неща, които, с цел да бъдат потвърдени, че са правилни, изискват малко повече изследване от наша страна, което от време на време не вършим, предоверяваме се и оставаме излъгани. “, сподели Габриела Руменова от „ Ние, потребителите “.

Експертът уточни най-честите нарушавания, с които хората могат да се сблъскат по време на почивката си.

„ Понякога фамилни хотели се популяризират като хотели , а в други случаи най-обикновени хотели се показват за спа обекти . Има специфична разпоредба, в която е разказано доста в детайли какви са условията към местата за настаняване, които ще се назовават спа и уелнес. Може да се стигне до такава степен, че в последна сметка хората може да желаят да отидат в този спа хотел, с цел да употребяват избрани услуги, защото чакат да ги има откакто са били в други сходни хотели в предишното и такива услуги са били налични. И да платят тези пари, очаквайки да ги имат услугите, само че откакто отидат на място да схванат, че има единствено един басейн и това е всичко. Това не може да бъде спа хотел. “, изясни Руменова.

Тя разкри, че се среща и нарушаването обект да бъде представян с повече звезди в сравнение с действително има по уверение за категоризация : „ Понякога се прави по следния метод и си е нелоялна комерсиална процедура – когато се записва името на хотела то върви със символиката за броя звезди. Например,  казва се „ Хотел еди си какъв брой звезди “ и от горната страна има три звезди. А по уверение за категоризация има две звезди. “

„ Добре е да се ревизира какви заведения можем да посетим – питейни заведения, заведения за хранене, както и звездите им. Не е неприятно и да се прегледат онлайн менютата им, в случай че имат такива, с цел да можем да се ориентираме и за ценовите нива “, счита Руменова.

За да избегнем непотребни опасности, от „ Ние, потребителите “ предлагат преди да създадем резервация, да проверим в регистрите на страницата на Министерството на туризма: https://ntr.tourism.government.bg/

При нарушавания пострадалите да реагират , като първо се извърнат към търговците, а по-късно и към контролните органи. За нередности като погрешна информация в офертите и непредоставяне на част от обещаните услуги, в това число и във ваучерите, които се издават за настаняването пълномощията са на  Министерството на туризма и Комисията за отбрана на потребителите. Също и в случаите, при които се отиде на място и се окаже, че гостът не може да бъде настанен , тъй като нещо не е наред с резервацията му. При проблем с непорочност туристите могат да алармират в съответните Регионални здравни инспекции.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР