Всеки живот има своя последен трагичен момент. Понякога този момент

...
Всеки живот има своя последен трагичен момент. Понякога този момент
Коментари Харесай

Последните мигове на хора, запечатали живота им, преди смъртта

Всеки живот има своя финален драматичен миг. Понякога този миг е спокоен, спокоен и предстоящ, само че има и случаи, когато той е непредвиден, в действителност отблъскващ и унищожителен.

Порталът "Умкра " е събрал фотоси, запечатали последните мигове от живота на разнообразни хора, известни персони или елементарни хора. Кадрите, които ще видите по-долу в публикацията са били направени минути преди гибелта им.

Две деца падат от пожарна стълбица през 1975 година.


2-годишната Тиара и 19-годишната Диана падат от петия етаж, до момента в който се пробват да избягат от пожар. Стълбата, по която потеглят да бягат се чупи и пропада дружно с децата. Диана почива от получените контузии, само че Тиара съумява да оцелее. Снимката получава премия Пулицър за снимка.

Тореадор няколко секунди преди да загине под копитата на бик.



29-годишният испански тореадор Виктор Барио е погубен от бика Лоренцо по време на корида. Зрелищният театър е излъчен онлайн по малкия екран и гибелта на Барио е забелязана от хиляди фенове.

Вулканолог, учещ планината Сент Хеленс, 13 часа преди изригването на вулкана, който лишава живота му.



31-годишният вулканолог Дейвид Джонсън първи оповестява за изригването на вулкана Сент Хеленс във Вашингтон през 1980 година. Малко откакто изпраща известието той умира, макар че се е намирал на съвсем 10 километра разстояние от вулкана. Мъжът умира вследствие на непряк гърмеж, когато вулканът стартира да бълва лава не нагоре, а встрани.

Журналистката Ким Уол на подводницата на Питър Мадсън. По-късно Мадсън убива и разчленява дамата на борда на своя плавателния съд.



Уол написала роман за подводницата, издигната от Мадсън. По време на взаимното странствуване Мадсън убива Уол, разчленява я и изхвърля останките ѝ в морето. Мъжът бил избавен от потъващата подводница, която, съгласно управляващите, той съзнателно потопил.

Селфи на Крис Кремърс и Лизана Фрун преди поход в Панама, от който по този начин и не се завръщат.



Двете холандски туристки посетили Панама и трябвало да се насочат на поход в джунглите с екскурзовод, само че по някаква причина девойките решили да тръгнат сами ден по-рано. Те по този начин и не се върнали от похода. Тяхна раница с облекла и документи, мобилни телефони и фотоапарат е открита няколко седмици след изгубването им. Във фотоапарата били имало 90 тревожни фотоси, направени измежду нощ, множеството от тях били напълно черни, само че имало една, която демонстрира движимостите на девойките разхвърляни по една канара.

Списъкът с позвънявания от телефоните им посочил, че девойките в продължение на 11 дни са се опитвали да се свържат със избавителната работа, до момента в който батериите им не се изтощили дефинитивно. В края на краищата костите на двете холандки били открити в джунглата, ни никой не знае какво тъкмо се е случило с тях и каква е повода за гибелта им.

Секунди откакто вършат тази фотография, трите девойки са премазани от влака, който се вижда на назад във времето.



Еса, Келси и Савана се снимат на железопътна линия, когато чули приближаването на трен. Те се отдръпнали, само че не виждат, че от другата страна също идвал трен.

Тези две приятелки разгласяват фотографията във Фейсбук, без да знаят, че тя е запечатала последния момент от живота на една от тях.



Още същата нощ момичето в ляво задушава своята другарка с колието, което се вижда на фотографията.

Шайен Антуан твърди, че не помни какво е станало през тази нощ, в която двете изпили огромно количество алкохол. Тя твърдяла, че не знае по какъв начин е задушила своята другарка Биртни Гаргъл. До тялото на Бритни е открито колието, който Антуан носи на въпросната фотография. Момичето се признава за отговорно в непредумишлено ликвидиране и е наказано на седем години отнемане от независимост.

Няколко минути по-късно тази виетнамска жена и децата ѝ са разстреляни от американски бойци. Клането е известно в историята като "Масовото ликвидиране в Сонг Ми ".



Между 347 и 504 невъоръжени мирни виетнамци са убити от американски бойци в южната част на страната на 16 март 1968 година, по време на всеобщ разстрел в Сонгми. Масовият разстрел на този ден е един от най-ужасяващите моменти от историята на Виетнамската война. В него взе участие десетки бойци, само че за съответното безчовечие е наказан единствено един боец.

Целувката на Ролф Бае и Сесил Ског преди опита им да изкачат върха Чогори. В същия ден Ролф умира, покрит от лавина.



Норвежките алпинисти вършат опит да изкачат Чогори (К2), втория по височина осемхилядник в Хималаите, когато лавина опустошава Ролф. К2 е считан и за втория най-опасен връх след Анапурна. 1 на всеки 4 души умира в опит да го изкачи.

Два новинарски хеликоптера се блъскат в небето над Финикс в Съединени американски щати. Оцелели няма.



През юли 2007 година два хеликоптера на новинарски канали вършат репортаж за скоростно гонене на автомагистрала, внезапно машините се блъскат една в друга. Загиват четирима души.

Снимката на Реджина Кей Уолтърс е направена от серийния палач минути преди да отнеме живота й.



14-годишната Реджина Кей Уотърс от щата Илинойс е убита от серийния палач Робърт Бен Роудс, прочут като "Убиецът на автостопаджии ". Смята се, че той е умъртвил и изнасилил над 50 дами, преди да бъде хванат. Роудс отвлякъл Реджина и приятеля ѝ Рики Лий Джоунс. Той незабавно убива Джоунс, само че съгласно управляващите е държал второто момиче в плен в продължение на няколко седмици, преди да я убие в изоставена плевня.

Бъди Холи, Джей, Пи Ричардсън и Ричи Валънс театралничат за фотография, преди да се качат в аероплан, който се разрушава в Айова.



Музикантите са били на турне и се качили на самолета, с цел да стигнат от Клиър Лейк в щата Айова до Морхед в Минесота. Самолетът се разрушава поради неприятно време. Тримата музиканти умират дружно с водача Роджър Питърсън. Трагедията влиза в историята с името "Денят, в който музиката умря ".

Кадърът е запечатал последния ден живот на този мъж, болен от рак.



Фотографът, направил фотографията е синът на умиращия. Той прави серия от фотоси през последните дни на болния си татко.

Джоузеф Кенеди-младши, огромния брат на Джон Кенеди, театралничи за фотография, преди да загине в пердах.



Лейтенантът от ВМФ на Съединени американски щати Джоузеф Кенеди умира по време на Втората международна война.

Убиец извежда 8-годишната Шериз Периункъл от супермаркета Walmart



Семейството на Шериз Периуинкъл пазарувало в магазина Dollar General, когато до тях се доближил Доналд Джеймс и предложил да им купи облекла. Семейството тръгнало с него към Walmart, където Доналд предложил да заведе Шериз в Макдоналдс, с цел да ѝ купи сандвич. Вместо това мъжът отвлича момиченцето и го убива. Тялото ѝ е открито малко след убийството.

Снимка, открита в телефона на мъж, открит в подножието на канара.



Пътешественикът липсващ по време на преход из Йелоустоунския народен парк. Тялото му е било открито към месец по-късно. Смята се, че той е паднал от скалата.

Младеж без билет пада от колесника на аероплан, 1970-а година.



14-годишният австралиец Кейт Сапфорт се е опитал да дохвъри до Япония, хващайки се за колесника. Той е паднал малко след излитането на самолета. Подобни пасажери без билет се срещат доста рядко, само че въпреки всичко има такива. През 2010 година 16-годишно момче се опита да се скрие в отсека на колесника на аероплан, летящ от Шарлот за Бостън, само че паднал над Масачузетс. Тези пътешествия са доста рискови, тъй като гратисчиите не са обезопасени в машина, която е способна да развие над 800 километра в час. При това във въпросния отсек температурата пада до минус 45 градуса по Целзий.

Баба от Турция с горделивост демонстрира какво е сготвила. Малко по-късно тя умира от сърдечен припадък.



Певицата и актриса Джени Ривера и нейният екип в аероплан на интернационалното летище Монтерей. Самолетът се разрушава. Оцелели няма. Причините за нещастието към момента не са известни.



Сидни Луф разгласява свое селфи преди момче, с която тя се срещнала в Тиндър, да я задуши до гибел.



Убиецът Обри Трейл твърди, че гибелта е настъпила при нелепи условия — по време на груба сексигра.

21-годишната Тука Рацо нощ, преди да бъде убита при американски въздушен удар, нанесен по дома ѝ в Мосул, Ирак.



В нощта преди гибелта ѝ в дома е имало празник. Жената чества като е запалила бенгалски огън в кухнята. При бомбардировката са убити още майка ѝ, вуйна ѝ, чичо ѝ и брат ѝ. Само бащата оцелява.

Шанън Нунес прави тази фотография, преди да скочи от скалата.



Това не е опит за самоубийство. Шанън е била на отмора в Хаваите на известно измежду катерачи и скачачи място. Скачайки от скалата, тя попада във водата, където подводно течение я повлича и удавя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР