Всеки иска да има различни и интересни насаждения в градината

...
Всеки иска да има различни и интересни насаждения в градината
Коментари Харесай

Как да засадим и отгледаме колонни ябълкови дървета в градината си

Всеки желае да има разнообразни и забавни насаждения в градината си. Едно такова и несъмнено потребно е колонното ябълково дърво. В идващите редове няма да описваме сортовете, само че ще забележим кои са преимуществата и минусите на това растение като цяло и дали си коства да имате в градината си.

Този тип ябълково дърво има доста преимущества и в това няма подозрение. То няма корона, надлежно не се нуждаете от огромно пространство, с цел да го отглеждате. Можете да засадите дръвчетата през 1 метър. Прибирането на реколтата също е елементарно – не са по-високи от 3 метра. Няма да имате потребност от стълби, машини и други сходни съоръжения.
 В никакъв случай не яжте ябълка след хранене В никакъв случай не яжте ябълка след хранене
Всички обичаме да похапваме освежаваща ябълка когато и да е на деня. Но малко на брой от нас се замислят дали би трябвало да я ядат като предясти...

Друга изненада е, че за толкоз малко дърво те са в действителност доста плодородни. Клонките на процедура са осеяни с ябълки. Има доста разновидности и можете да изберете тези, които са по ваш усет. Също по този начин, този тип дръвчета стартира да дава своя плод доста по-рано от другите ябълки.

Ако огромните ябълкови дървета дават годишна продукция на 6-7 година, то тези ще дадат на 3-4, което в действителност е впечатляващо и ужасно.

Все отново като всяко нещо и тук се изискват грижи. През първата година би трябвало да следите за броя на цветовете. Не би трябвало да позволявате узряване и би трябвало да махате непотребните. През втората година е можете да оставите към 8-10 ябълки на едно дърво, през третата малко повече. Постепенно увеличавайте броя през годните, защото прекомерно огромното натоварване на един дънер може да го счупи.

Кореновата система е по-слаба от тази на елементарните ябълкови дървета. Това значи, че би трябвало постоянно да го подхранвате и поливате. В противоположен случай ябълките ще бъдат дребни и може да се унищожат изцяло.

Друга забавна детайлност е, че горната пъпка на растежа е отворена и през зимата. Тя може да притегли даже гризачи и други вредители, а също по този начин, в случай че измръзне, няма да се радвате на годишна продукция. Това се отнася за цялото колонно дърво, а освен за обособена част от него.
 Закуска от ябълки в микровълнова - по какъв начин да я приготвим? Закуска от ябълки в микровълнова - по какъв начин да я приготвим?
Ето една забавна концепция за закуска - ябълки в микровълнова. Рецептата е извънредно простичка и бърза и е подобаваща за хора, които ран...

Безспорно това колонно дърво изисква доста грижи и не е за всеки. На процедура би трябвало да живеете там, с цел да можете да го отглеждате и съхранявате. Все отново, в случай че имате опция, можете да си го вземете и да се радвате на вкусни ябълки. Още по-добро би било да си засадите елементарна ябълка, тъй че да не се притеснявате за сезонните промени и нейния разцвет и предоставяне на плод.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР