Всеки има своя собствена сутрешна рутина, но това, че имате

...
Всеки има своя собствена сутрешна рутина, но това, че имате
Коментари Харесай

Започнете деня си правилно: 4 сутрешни навика от най-дълголетните хора в света

Всеки има своя лична утринна рутина, само че това, че имате избрана рутина, която следвате, не значи, че е формирана от най-здравословните привички. Лома Линда, Калифорния, Икария, Гърция, Окинава, Япония, Никоя, Коста Рика и Сардиния са по този начин наречените „ сини зони “ – области на земното кълбо, където хората са по-склонни да живеят до 100 години от нормално. Най-дълголетните хора споделиха някои от най-хубавите утринни привички, които ще подобрят живота ви и вашия.

С придвижване на възрастта става все по-трудно да научите нови привички, тъй като с измененията може да бъде мъчно да свикнете. Но да научите и опитате нещо ново, е доста прелестно, изключително в случай че тези старания дадат плод под формата на дългоденствие. И най-хубавият метод да научите по какъв начин да увеличите живота си е да се учите от тези, които към този момент са го създали, написа  Eat This, Not That. Някои елементарни привички, като това, което ядете на закуска, евентуално могат да усилят години продължителността на живота ви. Така че помислете дали да не вземете назаем някои от тях и да извършите здравословни промени в живота си.
Започнете сутринта си с питателна закуска  Снимка: Freepik
Обилна закуска като купа овесени ядки заран, откровена рекомендация от откривателя на National Geographic и всепризнатия журналист Дан Бютнер. Бютнер споделя, че овесената каша е „ най-хубавата закуска в Синята зона, изключително през идните по-студени месеци “.
Изследователят акцентира, че би трябвало да изберете " плътни, постепенно приготвени люспи " и да им се насладите с нарязани ядки, изключително бадеми. „ Споете ги дружно “, споделя той. „ Обичам да ги сготвям дружно. Отнема единствено към 10 минути. Бадемите омекват. Добавям малко овесено мляко. Харесва ми да е малко сладко, по тази причина прибавям чаена лъжичка кленов сироп и по-късно малко канела - канелата е антибактериална. " Може да усъвършенства сладостта без прибавяне на захар. Комбинирайте тези две храни с невисок гликемичен показател, комплицирани въглехидрати и фибри, които ще ви оказват помощ да оцелеете до обяд и ще ви оказват помощ да живеете до 100. "  Прекарвайте време с обичаните хора  Снимка: Getty Images
Сутрините могат да бъдат натоварени, само че преди да отворите преносимия компютър си или да започнете деня си, отделете време, с цел да се свържете с колегата и фамилията си. Даването на приоритет на фамилията е нещо, в което хората в Сините зони са специалисти и е ясно, че те се възползват от преимуществата на този здравословен за душата табиет. Бютнер в един от своите видеоклипове в Tik-Tok споделя, че: „ В основата на всяка просвета на дълголетието в света е методът, по който поддържат връзка. Те са склонни да дават приоритет на фамилията пред работата и заниманията. “
Пий малко кафе  Снимка: Freepik
Ако чаша топло кафе към този момент е част от утринния ви обред, имате шанс, тъй като жителите на Сините зони също практикуват този табиет. Според Blue Zones жителите на най-известните сини зони стартират сутринта си с чаша подсладено кафе без сметана. Освен това научните доказателства потвърждават, че чаша кафе заран е превъзходен метод да повишите настроението си заран и да го поддържате през целия ден. Кафето може да усъвършенства настроението ви, да помогне при меланхолия и да понижи възпалението, а също по този начин съдържа съществени антиоксиданти.
Направете си проект за деня
Изследванията показват също, че възрастните хора, които възнамеряват всеки ден и имат цел, са склонни да живеят по-дълго от тези, които нямат. Изброяването на ежедневните ви проекти и задания е образован утринен табиет, който даже може да ви помогне да живеете по-дълго! В доста сини зони концепцията да имат цел или нещо, което стимулира тези хора да стават от леглото заран, е значима част от метода им на живот. Жителите на Окинава го назовават ​​„ икигай “, а жителите на Никой го назовават ​​„ проект на живота “.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР