Всеки говори за тази рецепта – хачапури с лапад. И

...
Всеки говори за тази рецепта – хачапури с лапад. И
Коментари Харесай

Хачапури с лапад – да шашнете и най-претенциозните

Всеки приказва за тази рецепта – хачапури с лапад. И има за какво, това си е същинска находка. Хачапури е обичайно грузинско тестено ядене, напомнящо пита със сирене. Интересно е, че то може да се види във всевъзможни разновидности в българските сладкарници, като се продава под името „ лодка “. И в действителност, хачапурито наподобява необикновено доста точна на лодка.

Днес обаче ще ви предложим леко бягство от обичайния вид със сирене и яйце. Като прибавим лапад. И можем да ви подсигуряваме – даже и тези, които имат първични подозрения, ще останат извънредно удовлетворени, откакто си хапнат.

Ето и нужни артикули:

✔️брашно – 300 грама
✔️мая – ½ пакетче суха
✔️сол – 1 ч. л.
✔️захар – 1 ч. л.
✔️яйца – 2 бр.
✔️сирене – 100 грама
✔️кашкавал – 100 грама
✔️лапад – 7 – 8 листа
✔️олио – 2 – 3 с. л.
✔️масло – за намазване

Пресейте брашното. Добавете сухите съставки – солта, захарта и маята. Налейте хладка вода, до момента в който поеме и омесете меко тесто. Покрийте го с фолио и го оставете на топло, с цел да втаса. Почистете лапада и го нарежете. Задушете го с олиото, до момента в който омекне. Охладете и прибавете натрошеното сирене. Разбъркайте добре.

Втасалото тесто разделете на две топки. От всяка топка оформете лодки. Напълнете с плънката от лапад и сирене. Поръсете с настърган кашкавал. В средата на всяка хачапура направете кладенче и чукнете по едно яйце. Сложете хачапурите в намазнена тава и изпечете до златисто.

Приятен вкус!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР