Всеки европеец, който очаква да бъде преустановена практиката да се

...
Всеки европеец, който очаква да бъде преустановена практиката да се
Коментари Харесай

Уж повече нямаше да местим стрелките, а сега какво излиза?

 Всеки европеец, който чака да бъде прекратена практиката да се превърта часовникът с час напред или обратно два пъти годишно, ще би трябвало да бъде толерантен, отбелязва ДПА. Повечето страни-членки на Европейски Съюз имат потребност от повече време, с цел да решат въпроса със промяната на сезонното часово време съгласно документ, направен от румънското председателство на Евросъюза, до който е имала достъп медийната група " Функе ". Евродепутатите поддържаха през март концепцията да бъде спряна промяната на времето през 2021 година.

Сега страните членки могат да вземат решение дали да одобряват лятното или зимното (астрономическо) часово време за цялата година. Страните от Европейски Съюз към момента не могат да реализират съглашение по въпроса като цяло, а утвърждението им е належащо, с цел да се приложи решението, предава Българска телеграфна агенция. Въпросът е в дневния ред на министрите на превоза от Европейски Съюз в четвъртък, само че не се чака да бъде взето решение.

Румъния акцентира, че е нужен метод, засягащ целия Европейски Съюз, с цел да се избегне разпокъсване на часовите зони и да се резервира положителното действие на единния пазар. Досега единствено няколко страни са предали позициите си, се показва в документа на румънското председателство. Германският министър на стопанската система Петер Алтмайер, който е зает с този въпрос в Германия, написа в писмо до прилежащите страни, че би желал да се избегнат така наречен часови острови. Хармонизиран метод би могъл да бъде реализиран на идната постоянна среща на транспортните министри, планувана за края на годината, последвана от договаряния с Европейския парламент.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР