Всеки един може да бъде критикуван, включително и аз, но

...
Всеки един може да бъде критикуван, включително и аз, но
Коментари Харесай

Денков: На 6 март най-късно подаваме оставка, за да встъпи в длъжност новият премиер

Всеки един може да бъде подложен на критика, в това число и аз, само че е реалност, че кабинетът се оправи с голяма част от дилемите си. Дори да сменяме министър, ще му благодаря за направеното. Има смисъл от промяна, единствено в случай че знаем, че ще пристигна човек, който има желанието и качествата да се оправи, а не като самоцел - да бъде същинска опция. На 6 март най-късно кабинетът би трябвало да е подал оставка, с цел да може оптимално бързо да встъпи в служба новият - на Мария Габриел. Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков от швейцарския курорт Давос, където взе участие в Световния стопански конгрес в „ Интервюто в Новините на NOVA ”.

По думите му осъществяването на управническата стратегия е най-важно. " Критиките към даден министър не водят безусловно до неговата промяна. Опитът на министрите е плюс, добре е всеки да довърши своите действия. Никога не съм желал оставката на вътрешния министър, не тъй като нямам рецензии, а тъй като знам, че не е елементарно да се откри човек, който да дава отговор на всички упования, от всички страни. Съставът на Министерски съвет би трябвало да работи дружно, а всеки обособен министър има своята тежест. Доволен съм от екипа, който имахме ", съобщи той. 

Денков разкри, че за него първичната реакция след случая в Стара Загора не е била съответна, по тази причина още веднъж е приказвал с Калин Стоянов. " Има интервал на струпване и узряване във всеки един министър и по тази причина би трябвало когато забележим, че има прогрес, да подкрепим напъните му. Критики има и към военния министър, само че това не значи да се желае неговата смяна``, уточни министър-председателят.

Според него регулаторите би трябвало да бъдат попълнени с хора с нужната експертиза и биография. " Няма да има квоти и сме се разбрали за това с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Не са обсъждани съответни имена. Разговаряхме по какъв начин да бъдат включени Неправителствени организации и браншови организации, които да оценят качествата на претендентите ", акцентира Денков. 

Той разяснява и форума в Давос. " Срещата с Гугъл беше ориентирана към търсене на партньорство. DeepMind работи с българския институт INSAIT, водещ в областта на изкуствения разсъдък. Обсъждахме опциите за развиване на това съдействие за бизнеса за хората у нас. Разговаряхме по какъв начин да навлезе изкуствения разсъдък от ден на ден в образованието, както и по какъв начин да се подкрепи държавното управление във връзка със обществените услуги за хората ", разкри министър председателят.

Според него голям проблем е потреблението на външните рискове, с цел да се разединят обществата и хората да се настроят един против различен. " Давос е един от форумите, който дава опция да разгледаме тези опасности и да се обединим против тях. В този подтекст Украйна има своите оферти за търсене на дълготраен мир. Трябва да стигнем до решение, с цел да не пораждат нови сходни закани ", безапелационен е ученият. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР