Всеки един мъж знае за какво става въпрос - онзи

...
Всеки един мъж знае за какво става въпрос - онзи
Коментари Харесай

Ето на какво се дължи сутрешната ерекция

Всеки един мъж знае защо става въпрос - оня миг рано заран, когато одеве сте се събудили и към този момент сте в бойна подготвеност. Този феномен се назовава " утринна ерекция " и в действителност няма за какво да се притеснявате - напълно обикновено е, изяснява ASAP Science.

Подобно на замъгленото зрение и схващането в мускулите, утринната ерекция е естествена реакция на организма, резултат от кръвообращението в тялото. Тя стартира още по време на сън, което съвсем постоянно се случва през нощта.

Според едно от обясненията утринната ерекция се дължи напълно на мокри сънища и полови мечти и е обвързвана с БДО ( бързо придвижване на очите или REM – Rapid Eye Movement). Установено е, че по време на БДО се “случват ” по-голяма част от ярките сънища, които сме способни да запомним при пробуждане. Така пенисът получава ерекция очаквайки полово деяние, поради някои нервни рефлекси подтиквани по време на БДО.

Друго пояснение пък гласи, че ерекцията заран се дължи на цялостния пикочен мехур, който се пробва да ни защищити от нощно напикаване и това води до ерекция в пениса. Ако желаете да разберете освен това за това събитие, вижте и този занимателен и осведомителен видео клип.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР