Всеки десети човек в европейския регион на СЗО ще бъде

...
Всеки десети човек в европейския регион на СЗО ще бъде
Коментари Харесай

СЗО: Всеки десети човек в Европа ще се зарази с COVID-19 до края на тази седмица

Всеки десети човек в европейския район на СЗО ще бъде инфектиран с COVID-19 до края на тази седмица. Това съобщи районният шеф на организацията Ханс Клюге на брифинг.

"Миналия месец предупредихме, че до началото на 2022 година може да бъдат изгубени още половин милион живота, в случай че не предприемем незабавни дейности ", сподели той.

„ Мина месец и още 120 000 души починаха, а районът прибави още 10 милиона случая на COVID-19. До края на тази седмица всеки десети човек в европейския район ще бъде инфектиран с COVID-19, което ще бъде доказано с лабораторни проби. "

С наближаването на края на годината и сезона на отпуските записаните смъртни случаи, дължащи се на COVID-19, са достигнали високо равнище от към 4100 смъртни случая дневно, което е два пъти повече от 2100 смъртни случая дневно в края на септември 2021 година, сподели той. Само преди две седмици общият брой на записаните смъртни случаи от COVID-19 в 53 страни в района надвиши 1,5 милиона.

"Процентът на записаните случаи се е нараснал във всички възрастови групи, като най-високият % е във възрастовата група от 5 до 14 години ", изясни Клюге.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР