Всеки ден забавяне е проблем, както за хората, така и

...
Всеки ден забавяне е проблем, както за хората, така и
Коментари Харесай

Премиерът разкри какво е бъдещето на автомагистрала Струма през Кресненското дефиле

Всеки ден закъснение е проблем, както за хората, по този начин и за биоразнообразието. В момента нищо не сме решили, до момента в който не извадим най-малко част от трасето отвън Кресненското дефиле. Това сподели министър-председателят акад. Николай Денков по отношение на доизграждането на автомагистрала " Струма “ в региона на дефилето, съобщи кореспондент на " Фокус “.

" Това, което министрите са предложили е да се приготви строителството по трасето, което към този момент е проектирано и паралелно с това да стартира планиране за търсене на друго трасе, което по-късно да бъде квалифицирано горе (бел. на ред. - става дума за трасе, което да бъде отвън Кресненското дефиле). Това ще отнеме време, само че това е най-бързият метод да облекчим както трафика, по този начин и да подпомогнем за опазване на природата “, сподели още той.

От своя страна министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков изясни, че в управническата стратегия е записана една цел – оптимално бързо създаване на оставъщите сектори от автомагистрала " Струма “, като ще се търси варинат за изнасяне на трасето отвън Кресненското дефиле. " Това ще се случи при оптимално вземане предвид със отбраната на биоразообразието и без загуба на европейски средства “, добави той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР