Всеки човек знае много добре лечебните свойства на минерална вода.

...
Всеки човек знае много добре лечебните свойства на минерална вода.
Коментари Харесай

Най-популярните градове с минерална вода в България

Всеки човек знае доста добре лечебните свойства на минерална вода. СПА туризмът е измежду желаните освен в България, само че и по света. Усещането за цялостен релакс, комбиниран с лекуване и профилактика на редица болести, е модерна идея за добра отмора и благополучие.

Сауната, парната баня, масажът, джакузито или басейнът с минерална вода към този момент не са разкош, предлаган единствено от огромните хотели с доста звезди, както беше в близкото минало, а налично наслаждение, което потребителите могат да открият даже в дребните частни вили и къщи чартърен. Това важи с особена мощ за страната ни, известна с минералните си извори и внушителния брой на градовете с минерални басейни в България.

Градовете с минерални басейни в България са толкоз доста, а находищата на минерални извори са над 225, заради което е мъчно да съставим топ 7 на градовете с минерални басейни в България, само че въпреки всичко ще ви разкрием кои са 7-те най-лечебни, желани и обичани за отдих, туризъм и лекуване места.

 Топ 5 на най-красивите места в България  

Най-популярните градове с минерална вода в България

1. Велинград

 минерална вода Най-популярните градове с минерална вода в България фотография: pinterest

Велинград се намира в Южна България. Известни са 6 термоминерални залежи, които се употребяват за профилактика и лекуване на необятен набор от болести – от нервна система, стрес, депресии до болести на опорно-двигагелната система, в това число след ендопротезиране. Водата от някои извори е подобаваща за пиянство като лекарствено средство при остеопороза. Велинград е доста прочут град с минерална вода.

2. Хисаря

Градът е с богата история, над 22 минерални извори и голям брой места за отдих, заради което е прочут освен у нас, само че и отвън рамките на България като перлата на Същинска Средна гора. Малко градче с голям капацитет и голям брой туристи, привлечени от лечебната мощ на минерална вода и басейни, подобаващи при бъбречно-урологични, жлъчни, стомашно-чревни, чернодробни, опорно-двигателни, гинекологични и ендокринни болести. Тъй като точно в Хисаря е сложено началото на проведеното водолечение в България, градът напълно естествено и справедливо намира своето място в топ 7 на градовете с минерални басейни в България.

3.Сапарева баня

 минерална вода Най-популярните градове с минерална вода в България фотография: pinterest

Сапарева баня се намира в Югозападна България. Разположен е сред планините Рила и Верила и е прочут с гейзера в центъра на града. Планинската питейна вода в Сапарева баня е доста студена и чиста, а минерална вода – една от най-горещите в Европа. Лекуват се болести на опорно-двигателния уред, на периферната нервна система и гръбначния дирек, посттравматични положения, ортопедични, дегенеративно-ставни, кожни и гинекологични болести.

4.Сандански

 минерална вода Най-популярните градове с минерална вода в България фотография: pinterest

Сандански е различен известен, български курорт, намиращ се в югозападната част на България.

В обсега на града има над 80 извора с температура от 42 до 81°С. Там тази минерална вода е с доста ниска минерализация и богат химически състав.

Градът е богат и на исторически забележителности и в същото време е доста добре развъртян курорт и предлага на своите посетители разнородни благоприятни условия за хотелско настаняване в Сандански и забавление.

Чудите се защо са потребни минералните води в Сандански?
Съчетанието на климат и лековити води работят добре на:

болести на дихателните пътища;
артро-ревматизъм;
опорно-двигателната система;
периферната нервна система и други

5.Павел баня

Малък град в Централна България, прочут със своята минерална вода. Топлите извори се считат за лечебни и могат да оказват помощ за редица здравословни проблеми – от болки в мускулите и ставите до кожни болести. С чаровната си атмосфера и естествена хубост Павел баня е наложителна дестинация за тези, които търсят релаксация и възобновяване

6.Девин

 минерална вода Най-популярните градове с минерална вода в България фотография: pinterest

Девин е измежду най-известните балнеолечебни курорти в Родопите и заслужава своето място в топ 7 на градовете с минерална вода в България. Девинската минерална вода се бутилира, защото е лечебна освен при бани и потребление на басейните, само че и при вътрешна консумация. Красотата на Родопите и множеството благоприятни условия за планински туризъм също способстват градът да е измежду най-посещаваните от феновете на СПА-туризма.

7.Вършец

Малък, само че гиздав, богат на природа и минерални води, Вършец също е изключително посещаван от търсещите решение за здравословните си проблеми посредством минералните бани и води. Минералните извори и тук са употребявани още по римско време, за което свидетелстват откритите остатъци от римски бани. Вършец е измежду най-старите балнеолечебни курорти в Българи, което му отрежда справедливо място в топ 7 на градовете с минерална вода в България.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР