Всеки човек има ежедневни навици за лична хигиена от детството,

...
Всеки човек има ежедневни навици за лична хигиена от детството,
Коментари Харесай

Неща за личната хигиена, които не знаеш и правиш напълно погрешно

Всеки човек има ежедневни привички за персонална хигиена от детството, само че от време на време не осъзнаваме, че вършим някои неща неверно. Дори елементарното миене на зъбите има повече стадии, в сравнение с сте очаквали. И в случай че не ги спазвате, можете да си навредите още повече. Ето няколко неща за персоналната хигиена, които би трябвало да знаете:

Почистване на ушите

Лекарите предлагат да бъдете по-внимателни с ушите и да спрете да ги почиствате с добре познатите клечки. Доста експерти поучават да почиствате ушите си с памучна забрадка, откакто сте се изкъпали. Проучвания не предлагат потреблението на свещи за уши, тъй като те не са ефикасни и даже могат да причинят пострадване.

Виж още: Кой работи повече? Тина и Станимир от " Един за различен " влязоха в фамилен спор

Стелки на обувките

Добре е да сменяте стелките си на всеки 6 до 12 месеца, когато носите постоянно едни или други обувки. На първо място, старите стелки стопират да поддържат свода ви. Второ, те стартират да миришат неприятно, тъй като в обувките има доста бактерии. Ето за какво не е здравословно да носите обувки без чорапи. Мийте обувките си също най-малко два-три пъти в годината, в случай че го разрешават.

Подмишници

Всеки ден би трябвало да поддържате тази част от тялото си. Ако се бръснете, то наложително ексфолирайте, само че не прекалявайте с търкането в тази зона, тъй като кожата е много сензитивна. 

Виж още: Miami's calling: Адриан Зурков гъзарее в Съединени американски щати с първокласни гледки и скъпи коли

Антибактериален сапун за лицето

Това е безапелационна неточност. Не почиствайте лицето си със сапун, тъй като ще изсушите кожата си, а това ще докара до неприятни зачервявания, в някои случаи даже обрив. 

Натиск при миене на зъбите

Не натискайте прекалено много с четката, когато си миете зъбите. Не прекалявайте и с времетаенето, за което си миете зъбите. Не повече от две минути, а придвижванията са въртеливи.

Изображение: iStock Photos

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР