Всеки български гражданин до 40-годишна възраст може да постъпи на

...
Всеки български гражданин до 40-годишна възраст може да постъпи на
Коментари Харесай

Всеки българин до 40-годишна възраст може да постъпи в доброволния резерв

Всеки български жител до 40-годишна възраст може да постъпи на срочна военна работа в доброволния запас, при изискване че дава отговор на условията на закона, може да служи във въоръжените сили за период до 6 месеца. Това одобриха дефинитивно депутатите с измененията в закона за запаса на Въоръжените сили.

Доброволните резервисти ще може да се употребяват и по-ефективно в периода на контракта посредством въвеждане на условие от две години до навършване на пределна възраст за банкет на работа в доброволния запас. Работодателите от своя страна ще имат опцията да резервират личния състав си като обезпечават неплатен отпуск на служащите и им разрешават да преминат на срочна работа в доброволният запас.

Прието бе жителите на България в два стадия за придобиване на приблизително обучение да се образоват за асимилиране на познания и придобиване на умения, свързани със отбраната на родината, дейностите за оцеляване при рецесии от боен темперамент, както и за задачите и дилемите на въоръжените сили. Обучението ще се реализира в часа на класния началник в границите на не по-малко от общо 10 образователни часа от избраните часове на класа.

Българските жители, които са със статут на студенти и се образоват за бакалаври и магистри, ще могат да аплайват във висше военно учебно заведение за придобиване на подготовка офицер от запаса, в случай че дават отговор на условието да са годни за военна работа и да не са навършили 40 години в годината на кандидатстване.

Срочната работа в доброволния запас се извършва от резервиста за период от 6 месеца, взеха решение депутатите. Финансовото обезпечаване в тази работа ще бъде за сметка на бюджета на Министерството на защитата.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР