Всеки автотърговец ще ви каже, че не бива да гледате

...
Всеки автотърговец ще ви каже, че не бива да гледате
Коментари Харесай

Никой не иска Porsche Taycan

Всеки автотърговец ще ви каже, че не трябва да гледате на колата като на капиталов актив - с изключение на, несъмнено, в случай че не е необичаен върхов модел. Даже и да е подобен, обаче, притежателите може да получат един леден душ от вторичния пазар... в случай че става дума за електрически автомобил.

Конкретният образец се споделя Porsche Taycan и по всички параметри показаният от немската компания през 2019 година отговор на Tesla Model S е кола, която всеки би желал да има в гаража си. Оказва се, обаче, че това просто не е по този начин - модели, коствали по 200 000 $ нови, в този момент се продават за по-малко от половината от цената си на остаряло. И то не след дългогодишна приложимост по пътищата на, да вземем за пример, Североизточна България.
 Снимка 652697
Източник:

В свое изследване уеб сайтът Jalopnik открива голямо количество цялостен куп разгласи за Porsche Taycan Turbo и Turbo S на по под 4 години и под 50 000 километра (което за Съединени американски щати почти значи, че седалките още са с найлоните) и цена сред 90 000 и 112 000 $. Говорим за модели, измежду които най-евтиният е коствал в шоурума $179 630, а най-скъпият - $222 770.

За съпоставяне, настоящото Porsche 911 с бензинов мотор (модел 992) постоянно може да се откри на втора употреба (и на малко и безаварийни километри) на по-висока цена, в сравнение с се е продавало чисто ново.

На какво се дължи това?

Преди 5 години Porsche разпореждаха огромни очаквания на Taycan като модел, който ще придвижи марката в епохата на електрическата подвижност. Реалността, обаче, се оказа много друга.

Проблеми с електрониката и софтуера вгорчиха живота на хиляди притежатели. Не оказа помощ и това, че колите не могат да се обновяват отдалечено - процесът изисква компютър, кабел и, най-много, формален сервиз.
 Снимка 652694
Източник:

Има и недоволни от скоростта на зареждане и издръжливостта на батерията.

Така суперколата на Porsche стигна до ранглисти, които не провокират положителни страсти в Щутгарт - Топ 10 най-ненадеждни коли на Consumer Reports и оценка " Под междинната " за надеждност на J.D.Power.

Догодина на пазара ще излезе нова генерация Taycan, за която обещанията на Porsche са, че минусите ще бъдат отстранени. Това, обаче, ще има своята цена - дори и най-евтината допустима настройка без никакви екстри ще коства в Съединени американски щати над 101 000 $, а в действителност върховите модели ще са най-малко двойно на това.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР