Все си повтаряме колко са вредни сандвичите и картофките във

Все си повтаряме колко са вредни сандвичите и картофките във ...

Как да си приготвим McDonald's картофки у дома.


Все си повтаряме колко са вредни сандвичите и картофките във веригите за бързо хранене и все натам ни влече. Има обаче и друга алтернатива, която ни предлага шеф Роб Никсън - да си приготвим любимите храни у дома.

Австралийският готвач стои зад Nicko`s Kitchen - онлайн предаване с над 1.2 милиона фенове в YouTube. 

Популярността на Никсън и канала идва от поредица видеа, в които сравнява продукти от вериги за бързо хранене с приготвените от него домашни алтернативи и ни показва как да си ги направим лесно и вкусно.

Вижте тази публикация в Instagram.
Публикация, споделена от Nicko's Kitchen (@nickoskitchen) на Юни 6, 2019 в 5:50 PDT

За да направим картофки точно като от McDonald`s например, трябва да ги нарежем и да ги оставим в студена вода за 10 минути. След това ги потапяме в топла вода, в което предварително сме разтворили 1 супена лъжица царевичен сироп. Оставяме още 10 минути, изваждаме, изсушаваме и оставяме в хладилника за 30 минути. След това Никсън ги пържи два пъти за по 4 минути в нагорещено олио.

Готвачът ни разкрива и как точно да приготвим емблематичния Bic Mac и най-вече специалния му сос. Успява да ни откаже да си поръчваме и KFC или пък пица от някоя от популярните вериги и вместо това просто да ги я приготвим по същия начин у дома. 
Шеф Хосе Андрес - готвачът, който иска да нахрани целия свят по време на пандемията
Готвачът, който иска да нахрани целия свят по време на пандемията

Кулинария с кауза

Тези рецепти може да не са от най-здравословните, но със сигурност е по-добре да хапнем картофки, пържени у дома, отколкото да си ги купим. А ако този тип хранене не ни е по вкуса, шеф Никсън ни предлага и разнообразие от бързи и лесни предложения, с които със сигурност няма да останем гладни.

Източник: lifestyle.bg