Все повече започваме да използваме по-натурални и природни алтернативи на

...
Все повече започваме да използваме по-натурални и природни алтернативи на
Коментари Харесай

Направи си сам: Измиващ шампоан със сода за здрава и красива...

Все повече започваме да използваме по-натурални и естествени други възможности на химическата козметика. Содата за самун е потребен артикул, с които можете да си извършите ефикасен шампоан за коса. Така ще миете косата си и ще стимулирате нейната жизнеспособност, напредък, балансираност. Измиването на косата със общоприети шампоани може да докара до раздразнения, сухота или нараснало омазняване на скалпа, раздробяване и увреждане на косъма. С помощта на содата можете да предпазите косата си от нездравословното въздействие на пресушаващите съставки в шампоаните.

Как да си извършите шампоан със сода?

Тъй като общоприетите шампоани лишават косата от естествените ѝ масла, в резултат на което скалпът или става прекомерно изсъхнал, или мастните жлези стартират да секретират още повече себум, с цел да компенсират сухотата. Резултатът е мазна коса със сухи краища и нервиран скалп.

В такива случаи содата е естествена опция на измиващите средства, тъй като съдържа минерали, които имат почистващи, изсветляващи и регенериращи свойства. Содата придава повече размер на косата и подтиква нейния искра, написа az-jenata.bg.

За да си извършите шампоан със сода, смесете една част сода за самун в три елементи вода. Разбъркайте добре. Можете да вършиме шампоана всякога преди измиване, а можете и да го съхранявате в бутилка. Разклащайте бутилката преди всяка приложимост. Намокрете косата си добре. Изсипете наличието върху косата. Масажирайте с пръсти. Оставете да подейства 1 до 3 минути. След това изплакнете.

За да изплакнете шампоана със сода за самун, който е основа, можете да употребявате киселина. Тя обезврежда действието на основата. За задачата най-подходящ е ябълковият оцет.

Вода за изплакване с ябълков оцет

Содата е мощно алкална и по тази причина косата и скалпът се нуждаят от обезвреждане на този резултат посредством балансиране на pH-то. Ето за какво изплакването на косата може да стане с ябълков оцет, който е киселинен и обезврежда резултата на основата.

Смесете една част ябълков оцет с четири елементи вода. Разбъркайте добре. Изплакнете косата си с тази примес след измиване с шампоана със содата. Постарайте се да разнесете изплакващата примес от корените до върха на косъма. Ако употребявате студена вода, това ще запечати влагата в нея и ще изглади косата, правейки я да наподобява още по-блестяща.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР