Все повече зачестяват положителните новини за по-леки мерки срещу разпространението

...
Все повече зачестяват положителните новини за по-леки мерки срещу разпространението
Коментари Харесай

Окуражителни знаци: Европейски страни олекотяват мерките срещу коронавируса

Все повече зачестяват позитивните вести за по-леки ограничения против разпространяването на ковид, които са в резултат на все по-малкото новозаразени.
Г ермания изготви проект, съгласно който карантинните ограничения в разнообразни елементи на страната да бъдат анулирани на 19 април.
Ето по какъв начин някои страни се борят сполучливо с ковид без крути ограничения
Мерките са заложени в проектоплан за деяние, направен от министерството на вътрешните работи. Според него те ще са задоволителни, с цел да подсигуряват ниски равнища на разпространяване на ковид, когато публичният живот последователно бъде възобновен.
Училищата ще могат да отворят още веднъж порти, когато решат обособените провинции, а прецизният граничен надзор ще бъде омекотен. Планира се даже рестарт на футболното състезание.
Това идва в резултат на обстоятелството, че за четвърти следващ ден в Германия има понижаване на новите случаи, регистрирани за един ден, сочат данните на Института за заразни заболявания " Роберт Кох.
Австрийското държавно управление разгласи през днешния ден, че ще стартира да облекчава прецизните ограничения за ограничение на болестта с ковид след Великден . Канцлерът Себастиан Курц сподели на конференция, че дребните търговски обекти, магазините за строителни материали и за градинарство ще имат право да отворят още веднъж порти от 14 април, в случай че съблюдават прецизни хигиенични стандарти.
" Нашата цел е поетапно връщане към работа ", съобщи Курц. Той прикани хората да съблюдават допустимо най-стриктна дисциплинираност.
След дребните търговски обекти се чака при започване на идващия месец да бъдат отворени всички останали магазини, в средата на май да проработят още веднъж заведенията за хранене. Забраната за всеобщи публични прояви ще остане в действие най-малко до края на юни.
Как да се защитим от ковид при излизане от къщи
Здравните управляващи в Белгия оповестиха, че епидемията от Covid-19 в страната е съвсем овладяна, само че приканиха жителите да продължат строго да съблюдават ограниченията още няколко седмици.
В Чехия бе регистриран най-ниският процентен растеж на новите случаи с ковид , откакто през днешния ден страната навлезе в четвъртата седмица от оповестяването на рестриктивните мерки върху бизнеса.
В Испания също има е налице четвърти следващ ден на спад на броя на смъртните случаи. 
Днес управляващите в Испания оповестиха, че като първа стъпка към известно облекчение на строгите ограничаващи ограничения в страната възнамеряват да разширят тестването за ковид, тъй че да бъдат изследвани и хора без признаци.
Подготвяме се за деескалация, за което е належащо да знаем кой е инфектиран, тъй че последователно да отменим карантинните ограничения, наложени на жителите, сподели пред телевизия " Антена 3 " външната министърка Аранча Гонсалес.
Можете да следите случаите на ковид в България и по света в нашия блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР