Все повече успели, знаещи и можещи хора започват да се

...
Все повече успели, знаещи и можещи хора започват да се
Коментари Харесай

Борисов: Все повече успели и знаещи хора се връщат в...

Все повече съумели, знаещи и можещи хора стартират да се връщат в България поради положителните заплати на висококвалифицирания личен състав.

Това сподели пред публицисти в Стара Загора министър-председателят Бойко Борисов, оповестява Агенция „ Фокус “.

„ Огромни високотехнологични фабрики се вършат в Кърджали, плюс обществени центрове за служащите. В Русе пък се строят най-високо софтуерните артикули, които отиват 100% за Германия – да вземем за пример най-скъпите камери на „ Мерцедес “ се създават в Русе, в това число и лазерни лъчи на фаровете “, сподели още Борисов. Той уточни, че пет сходни завода има и в Шумен. „ И аз мога да се обзаложа, че шаситата на BMW ще се вършат в Шумен “, разяснява Борисов.

Той уточни, че всички фабрики към този момент идват в България и тук се вършат високо софтуерни съставни елементи и най-скъпите системи. „ Нашите служащи са високо квалифицирани, дисциплинирани. Заводите в Русе работят с 20% по-голям потенциал в сравнение с в Чехия. Немците фактически споделят, че българите са неповторими като служащи. В същото време от ден на ден съумели, знаещи и можещи хора стартират да се връщат в България, тъй като заплатата на шефа на един цех, да не го споделям кой е, е от 15 000 евро нагоре. А междинният високо дипломиран личен състав получава по 5-6 хиляди евро. А 1300 лева плюс ваучери за храна взимат останалите служащи там “, изясни Борисов и акцентира, че тези, които работят качествено, ще взимат и по-високи заплати.



Борисов сподели още, че на идващото съвещание на Министерски съвет ще бъдат отпуснати към 500 хиляди лева за придобиване на частните улици на Азотно-торовия цех в Стара Загора. " Над 80 са компаниите, които са позиционирани на територията и имат непрекъснати проблеми с инфраструктурата. Решението, което обсъдихме и с кмета на Стара Загора Живко Тодоров, е улиците да бъдат изплатени и общината да се погрижи за възстановяване и превозване на инфраструктура, ВиК, електричество, информационни мрежи ", изясни той.

„ Оставям на публицистите да схванат кои са правили този цех през 2006 година ГЕРБ изобщо ги е нямало на картата тогава “, изясни Борисов. Той уточни, че не може в центъра на България на 1500 дка да не могат да дойдат вложители, тъй като е земята е частна. „ На хората тук съм пристигнал да кажа, че всичко това ще го свършим. Исках да дойда да го видя, тъй като кметът ми обясняваше и аз не можех да допускам. Така че ще купим тези 80 дка и ще ги дадем “, съобщи Борисов.

От своя страна, кметът на Стара Загора Живко Тодоров съобщи, че притежателят на тези улици е банкрутирал и различен посредством съдя-изпълнител е съумял да ги придобие. „ Ние влязохме в диалог с новия притежател и започнахме да се договаряме за това да ги купим. Благодарение на премиера, който съобщи, че Министерски съвет на идващото си съвещание ще отпусне пари, ще можем да купим улиците и през идващите месеци ще работим за възстановяване на инфраструктурата “, сподели още той.



Премиерът разгласи още, че сега търси подобаващ човек за зам.-министър на енергетиката. " Търся подобаващ човек за зам.-министър на енергетиката, само че фрагментите в този бранш са много малко ", изясни той. На въпрос по кое време ще назначи зам.-министър на енергетиката Борисов посочи, че в този бранш фрагменти мъчно се намират. „ Действително диря подобаващ човек, само че фрагментите в енергетиката са много малко. Поели сме ангажимент към Марици-те, тъй като парите, които се заплащат за излъчванията, са големи “, изясни Борисов. Той уточни, че в идващите години би трябвало да се мисли за силата от въглища. „ И би трябвало с хората да се приказва, да се мисли какъв брой години можем да плащаме пари, с цел да я добиваме тази сила. Това е тематика, която желая умерено да се направи. Не би трябвало да се приказва за нея с политически окраски, тъй като парите ги плащаме всички “, акцентира министър-председателят. Борисов съобщи, че във връзка с въглищните централи България не би трябвало да се съпоставя със своите прилежащи страни, тъй като част от тях не са в Европейски Съюз.

Бойко Борисов разяснява и идните евроизбори. " От опозицията към този момент усещат, че ще изгубят и тези избори и стават злобни и жлъчни ", съобщи той. Борисов уточни, че в последните години се влага от ден на ден в инфраструктура и резултатите са забележими. „ Опозицията за това към този момент се усеща, че ще загуби и тези избори. И стават толкоз злобни, жлъчни – гледахте дебата. Те нямат какво да покажат “, разяснява министър председателят. „ Искаме нещо да им намерим недостатък, само че те нищо не са строили, нищо не са правили “, сподели още той.

Министър-председателят разгласи, че идната седмица ще бъде открит нов немски авто цех в Пазарджик, както и околовръстното, пътят Пловдив – Асеновград. „ Следващата седмица ще открием нов немски авто цех в Пазарджик. Плюс околовръстното, пътят Пловдив – Асеновград. Искам да видя дали за сезона ще съумеят да стане пътят до Слънчев бряг, с цел да няма тапи въобще. В Бургас международно състезание по лека атлетика ще се организира – и там желая, да видя по какъв начин вървят нещата идната седмица “, съобщи Борисов.

Той уточни, че сега в България се вършат големи градежи. „ И те по тази причина беснеят – гняв ги е, тъй като виждат, че и приходите се подвигат, и вложенията са огромни. Виждате президента като има нещо хубаво, вика: „ Това хубаво, това хубаво “. А другояче неприятното единствено за държавното управление. Разбира ме ги, и те водят своята политическа тактика “, разяснява Борисов.

Премиерът разяснява и тематиката за външната политика на страната. „ Онзи ден и „ Гардиън “, и съветските медии излязоха с коментар за мен, само че и двете деликатно споделят, че добре се оправям. Трудно ми е, само че салдото към този момент го има. Успяхме да водим уравновесена политика и с Русия, и със Съединени американски щати. Аз се съпротивих Черно море да стане зона на спорове, тъй като това е най-опасното. Важно е, че успяхме и с Турция да се разберем и в този момент да имаме 0% миграционен напън, когато в Европа се сцепват. За непознати оръжия на територията на България аз не съм чул “, сподели още той.

Министър-председателят съобщи, че в сряда ще пристигна Алексис Ципрас, с цел да започва градежа на интерконектора Гърция – България. „ Искаме отвред да можем да получаваме газ, с цел да може България да е самостоятелна “, изясни Борисов.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР