Все повече успели, знаещи и можещи хора започват да се

...
Все повече успели, знаещи и можещи хора започват да се
Коментари Харесай

Борисов: Все повече успели, знаещи и можещи хора се връщат в България

Все повече съумели, знаещи и можещи хора стартират да се връщат в България поради положителните заплати на високо квалифицирания личен състав . Това стана ясно от думите на министър-председателя Бойко Борисов пред публицисти в Стара Загора, съобщи организация „ Фокус “.
„ Огромни високотехнологични фабрики се вършат в Кърджали, плюс обществени центрове за служащите. В Русе пък се строят най-високо софтуерните артикули, които отиват 100% за Германия – да вземем за пример най-скъпите камери на „ Мерцедес “ се създават в Русе, в това число и лазерни лъчи на фаровете “, сподели още Борисов. Той уточни, че пет сходни завода има и в Шумен. „ И аз мога да се обзаложа, че шаситата на BMW ще се вършат в Шумен “, разяснява Борисов. Той съобщи, че всички фабрики към този момент идват в България и тук се вършат високотехнологични съставни елементи и най-скъпите системи.
Сподели с твоите другари
„ Нашите служащи са висококвалифицирани, дисциплинирани. Заводите в Русе работят с 20% по-голям потенциал, в сравнение с в Чехия. Немците фактически споделят, че българите са неповторими като служащи. В същото време от ден на ден съумели, знаещи и можещи хора стартират да се връщат в България. Защото заплатата на шефа на един цех, да не го споделям кой е, е от 15 000 евро нагоре. А междинният високо дипломиран личен състав получава по 5-6 хиляди евро. А 1300 лева плюс ваучери за храна взимат останалите служащи там “, изясни министър председателят Борисов и акцентира, че тези, които работят качествено, ще взимат и по-високи заплати.
От опозицията към този момент усещат, че ще изгубят и тези избори и стават злобни и жлъчни, разяснява Борисов и уточни, че в последните години се влага от ден на ден в инфраструктура и резултатите са забележими. „ Опозицията за това към този момент се усеща, че ще загуби и тези избори. И стават толкоз злобни, жлъчни – гледахте дебата. Те нямат какво да покажат “, разяснява министър председателят. „ Искаме нещо да им намерим недостатък, само че те нищо не са строили, нищо не са правили “, сподели още той.
„ Следващата седмица ще открием нов немски авто цех в Пазарджик. Плюс околовръстното, пътят Пловдив – Асеновград. Искам да видя дали за сезона ще съумеят да стане пътят до Слънчев бряг, с цел да няма тапи въобще. В Бургас международно състезание по лека атлетика ще се организира – и там желая да видя по какъв начин вървят нещата идната седмица “, съобщи Борисов. Той уточни, че сега в България се вършат големи градежи. „ И те по тази причина беснеят – гняв ги е, тъй като виждат, че и приходите се подвигат, и вложенията са огромни. Виждате, президентът, като има нещо хубаво, вика: „ Това хубаво, това хубаво “. А другояче неприятното единствено за държавното управление. Разбира ме ги, и те водят своята политическа тактика “ , разяснява Борисов.

Той се спря и на тематиката за външната политика на страната. „ Онзи ден и „ Гардиън “, и съветските медии излязоха с коментар за мен. Но и двете деликатно споделят, че добре се оправям. Трудно ми е, само че салдото към този момент го има. Успяхме да водим уравновесена политика и с Русия, и със Съединени американски щати. Аз се съпротивих Черно море да стане зона на спорове, тъй като това е най-опасното. Важно е, че успяхме и с Турция да се разберем и в този момент да имаме 0% миграционен напън, когато в Европа се сцепват. За непознати оръжия на територията на България аз не съм чул “, разясни Борисов.
Министър-председателят съобщи, че в сряда ще пристигна Алексис Ципрас, с цел да започва градежа на интерконектора Гърция – България. „ Искаме отвред да можем да получаваме газ, с цел да може България да е самостоятелна “, сподели още водачът на ГЕРБ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР