Все повече се знае за коронавируса, тъй като учените провеждат

...
Все повече се знае за коронавируса, тъй като учените провеждат
Коментари Харесай

Последиците от коронавируса, които може да останат завинаги

 Все повече се знае за ковид, защото учените организират повече проучвания върху него. След първата вълна, която бе напролет, има % на хора, които са се излекували, но които към момента не могат да се възстановят от следствията.

Какви нежелани реакции могат да останат след ковид? Опасението е, че някои от тях могат да останат за постоянно.

Ефекти върху мозъка

Учените са анализирали данните на 84 285 души, които са имали ковид в разнообразни форми. Те потвърдиха хипотезата, че COVID-19 може да повлияе на мозъка, без значение от това по какъв начин човек понася инфекцията.

Вирусът заразява частите на органа, които дават отговор за паметта, съзнанието и езика. Оцелелите от ковид се оплакват от проблеми с паметта, безпокойствие, главоболие и отмалялост. Много хора мъчно се връщат на работа и образование, защото непрекъснато се усещат изтощени.

Липса на подушване

Липсата на миризми и усети се смята за един от главните признаци на ковид. При някои хора обаче обонянието не се връща дълго време. Тези, които са претърпели COVID-19 напролет, се оплакват, че това възприятие към момента не се е върнало при тях.

Казват, че са изгубили насладата да живеят без това възприятие. Някои се оплакват, че в носа остава странна миризма, която се смесва с други, а някои споделят, че тя не изчезва изобщо. В същото време към момента не са извършени огромни изследвания по тази тематика.

Косопад

Хората, страдащи от дълготрайните резултати на ковид, се оплакват от косопад. Медицинският факултет на Университета в Индиана организира изследване, съгласно което косопадът е включен в листата със признаци на коронавирусна зараза.

Това затруднение обаче към момента се разисква. Лекарите имат вяра, че загубата на коса се дължи на напрежението, който тялото изпитва по време и след болестта, тъй че косопадът би трябвало да спре дружно със напрежението, написа уеб сайтът zdrave.to.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР