Все повече изследвания показват, че силата на чая не е

...
Все повече изследвания показват, че силата на чая не е
Коментари Харесай

8 причини да започнете да пиете чай

Все повече проучвания демонстрират, че силата на чая не е за занемаряване и би трябвало да го пием постоянно, с цел да сме здрави.

Тази напитка може да ни защищити от рак, да увеличи имунитета ни, само че и да държи костите, сърцето и мозъка да действат на равнище.

Бял чай

Белият чай се суши, тъй че е минимум модифицирания тип с минимум кофеин и най- доста антиоксиданти. Белият чай е има внимателен усет и лек мирис. Учените изясняват, че този вид напитка е палач за бактериите и вирусите. В едно изследване е открито, че за 10 минути са били унищожени 75 % от нездравословните бацили. Благодарение на високите равнища антиоксиданти пък, белият чай е най-мощният за предотвратяване от рак. Изследователите са открили, че този тип чай е най-хубавото за угнетяване на ранните стадии на клетъчните ракови разновидности.

Черен чай

Листата на черният чай се излагат на въздух, с цел да може той да добие този цвят, което се получава при окисляване. Той има по-силен усет от обичайния. По-голямата част от проучванията демонстрират, че този доста понижават заплахата от инсулт, инфаркт и гибел, породена от сърдечно-съдови болести. Той също по този начин може да помогне и за попречване на задръстване на артериите, усъвършенства действието на кръвоносните съдове и намалява кръвното налягане. Все още не сте се убедили в чудодейните свойства на черния чай?! Тогава знайте, че учените се кълнат, че пет чаши дневно могат да ви създадат устойчиви на бактериалните инфекции и вероятно на тумори. Три чаши на ден пък предотвратявали рака на пикочните пътища.

Зелен чай

Листата на зеления чай се варят или запарват. Неговият усет е кондензиран, само че въпреки всичко не е толкоз настойчив като този на черния. Химичните субстанции в зеления чай демонстрират, че потискат или унищожават раковите кафези. Малко множко ни се виждат, само че съгласно учените 10 чаши зелен чай дневно, понижават с 45% риска от рак. Пиенето на тази напитка пък може да забави развиването на рак на гърдата и пази пасивните пушачи от рак на белия дроб. Изследване благодарение на мишки пък демонстрира, че чая намалява равнищата на мазнини в тъканите. А хората, които пият по три чаши дневно изгарят повече калории – до 90 дневно, и имат по-висока скорост на метаболизма спрямо тези, които не пият чай, а натъртват на кафето.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР