Все повече хора, употребили наркотици, сядат зад волана. За първите

...
Все повече хора, употребили наркотици, сядат зад волана. За първите
Коментари Харесай

Полицията хваща все повече дрогирани шофьори

Все повече хора, използвали опиати, сядат зад кормилото. За първите 6 месеца на годината са хванати близо 1800 дрогирани на кормилото. През цялата 2017 година хванатите са били малко над 2800 души.

Най-много водачи, използвали дрога, са хванати в София (209), следвана от Бургас (150), Пловдив (140) и Стара Загора (100). Дерегистрираните коли поради шофиране с опиати са 713.

Най-често обаче дрогираните водачи се разминават единствено с административна санкция поради смекчаващи виновността условия при разглеждане на делата.
КАТ още веднъж излезе на лов за пияни и дрогирани водачи Може да се наложи да си бутате колата, в случай че тръгнете на път с неплатени санкции
Само за месец в региона на Бургас са хванати 36-ма дрогирани на кормилото.
Снимка: bTV
„ Тестовата касета, в този момент която ще извадя, се натърква хубаво сред венеца и бузата, и се взема слюнков материал и по което към този момент апаратът регистрира за наркотични субстанции или техните аналози за приложимост на водачите”, изяснява технологията на теста пътният служител на реда Марио Маринов.
Снимка: bTV
Дрегерът връща сред 4 и 48 часа и обгръща необятен набор от наркотични субстанции. Скоро и метадонът ще бъде измежду тях. Все по-трудно е обаче за служителите на реда да преценяват единствено на тип дали водачът е използвал дрога.

„ Това, което беше през 90-те години, че можем да разпознаем един човек по типа и облеклото, че е наркоман, към този момент го няма. Нещата са радикално разнообразни. Хора с много добър външен тип могат да използват без да се знае”, разяснява Петьо Петков от бранш „ Наркотици” към Столична дирекция на вътрешните работи.
Снимка: bTV
В интернет към този момент се продават субстанции, за които се твърди, че обезвреждат тестванията. Специалистите обаче предизвестяват, че с изключение на безполезни, разтворите са и рискови за здравето.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР