Все повече хора участват в благотворителни инициативи. Да сме добри

...
Все повече хора участват в благотворителни инициативи. Да сме добри
Коментари Харесай

Има ли алъш-вериш с капачките, събирани за детски кувьози?

Все повече хора вземат участие в благотворителни начинания. Да сме положителни и да оказваме помощ на хора в потребност, е най-естественото и благородно нещо, което можем да създадем. За множеството обаче не е по никакъв начин прелестно, когато узнаят за неправда, обвързвана с предоставяна помощ. Именно по тази причина разяснение във връзка с една от акциите, би била потребна. Става дума за „ Капачки за бъдеще “.

Целта на акцията е да се събират капачки, които се предават на вторични първични материали, а със събраните средства да се закупуват кувьози, както и коли за спешна помощ след това. За задачата на доста места в страната са сложени железни сърца с осведомителна табела.

Честа панорама са сърца, които нямат сложено означение за идеята. Кой взима тези капачки и с каква цел, когато от организацията събират единствено тези - с означение? Провокиран от сигнали на хора, Теофил Теофилов от Пловдив описа и една преживелица, за привикана в районно ръководство, след тъжба от община, майка на две деца. Как се стигна до това, споделя мъжът в обществената мрежа:

„ Последно време, все по-често получавам известия, а и много хора пишат на страницата Капачки за Бъдеще, че обещано сърце е претрупано с капачки.

Доста постоянно тези сърца нямат обозначителни табели.

Вчера моя позната ми писа, че около едно от сърцата в града (което не е обозначено) има туби с капачки и надлежно дали да ги вземе.

Естествено - написах аз. Все отново това е по смисъл боклук, а и не е естетически красиво да седи към сърца или по земята.

И капачките бяха прибрани от дамата с двете си деца.

Днес преди обяд получавам позвъняване, че същата е получила позвъняване да се яви в районното ръководство, защото против нея е подадена тъжба за кражба и това ще стигне до прокуратура.

Успокоих я, защото беше мощно разтревожена и споделих, че евентуално е съзнателен комшия, на който му се е сторило, че в действителност краде нещо. След като изясни коя е и каква е задачата на тези дейности - проблем няма да има.

Но за мое голямо удивление, след по-малко от час излиза наяве, че жалбата е пусната от общината, че видиш ли дама с двете си деца, са им откраднали капачките.

И стартира една препирня.

С полицията... отлично, господа служители на реда. Впрегнахте целия запас на Министерство на вътрешните работи, с цел да установите жена и да я привикате, че е събирала боклуци от земята.

Да третирате жена и майка, която дава добър образец на децата си като нарушител, не е почтено...

С кмет, зам.-кметица и сие... и на вас отлично.

Последния един месец съвсем всекидневно беседваме с вас, по отношение на слагане на сърце в квартала и търсите всевъзможни аргументи това да не се случи.

Браво, че събирате капачки за задачите на общината... без да давате доклад за това.

Браво, че не поставяте обозначителна табела и вкарвате в илюзия жителите на квартала.

Браво, и че имахте благоразумието да оттеглите жалбата на момента.

За момента няма да разясня коя е общината.

Явно всякога когато чистим паркове, градини, речни корита, градини и учебни заведения би трябвало да се тормозим " да не се окажат отпадъците там общински " и да ни задържат...

Хора, поставяйте капачките си единствено в обозначените с табели сърца. Тогава и единствено тогава може да сте сигурни, че капачките ви отиват по предопределение.

А точно - за най-малките.

Пс: Само ще кажа, че въпросното сърце е пред община и няма обозначителна табела за нашата акция.

Прилагам и няколко фотоси по какъв начин би трябвало да наподобява сърце в което да поставяте капачките си и по какъв начин наподобяват сърца, към които би трябвало да сте мнителни. “

„ Благодаря за пояснението, само че в действителност на повече места виждам единствено металните сърца без табела. Появиха се и железни бутилки за събиране на използвани шишета. Сякаш нямаше табела. При опция ще отида и ще фотографирам, “ написа жена.

„ Четете на табелите какво написа и се интересувайте за идеите. Ако едно сърце не е обозначено, то рискувате някой да си прави " вземане-даване " за ваша сметка. Капачките ги продават на някаква компания за смешна цена, а къде отиват парите, не виждам да има публична информация, “ добави Теофил.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР