Все повече хора страдат от безсъние - понякога причината е

...
Все повече хора страдат от безсъние - понякога причината е
Коментари Харесай

Орехите гонят безсънието

Все повече хора страдат от бодърствуване - от време на време повода е претрупан и прочувствен ден, проблеми от длъжностен или персонален темперамент. Друг път причина може да бъде хранителен режим, който спазвате или някакви медикаменти, които пиете.

Каквото и да го е предизвикало, въртенето в леглото до ранни зори не е по никакъв начин потребно за вас и здравословното ви положение. Липсата на пълноценна отмора неизбежно ще се отрази на всекидневието ви и на ритъма на живот, който имате.

Има доста способи, по които можете да решите казуса с неналичието на сън – най-лесно би било да си купите таблетки от аптеката. Те, обаче, имат странични дейности, по тази причина ви предлагаме да употребявате естествени способи за справяне с неприятния проблем.

- Можете да употребявате билки и да си вършиме чайове преди сън. Чаят от калифорнийски мак ще ви помогне да се отпуснете и ще отстрани чувството за тревога. Освен това ще заспите елементарно и ще усетите усъвършенстване в качеството на съня.

- Друга подобаваща билка пасифлората – в случай че не желаете да си приготвяте чай, можете да употребявате смес и да разтваряте няколко капки в чаша с вода. Други ефикасни билки са хмел, валериан, магнолия.

 Орехи

- За по-бързо заспиване могат да оказват помощ и бобовите храни – зрял фасул, грах и други

- Освен добре познатите билки, може да се доверите и на орехите. Редовното похапване на тези ядки води до нормализиране на нервната система, оказват помощ за стимулиране на мозъчната активност, облекчава мигрена, отстранява напрежението, проблеми с концентрацията.

Ореховите ядки са ефикасни и при бодърствуване. В тях се съдържа мелатонин, който ще ви помогне да заспите елементарно – задоволително е да похапвате 2–3 ореха на ден и казусът ще бъде решен. Освен за пълноценната ви отмора, ядките ще оказват помощ и за стабилизиране киселинността на стомашния сок.

Тези ядки са подобаващи за хора, които са заболели от диабет, ставни болести, анемия, хипертония. Мононенаситените мастни киселини, които се съдържат в орехите ще оказват помощ за намаление на равнищата на неприятния холестерол.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР