Все повече хора от младото поколение между 18 и 39

...
Все повече хора от младото поколение между 18 и 39
Коментари Харесай

Психолог разкри защо все повече хора бягат от брака

Все повече хора от младото потомство сред 18 и 39 години живеят на фамилни начала. От 8 на 17,4% е повишен броя им сред двете преброявания. Това сподели психологът Михаела Джоргова от гражданско съдружие " Асоциация общество и полезности “ в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “.

Бракът е посвещение, отговорност и грижа за индивида до нас, а от ден на ден хора бягат от тази отговорност. Това се отнася изключително за мъжете, уточни тя. " Културата на независимост, на индивидуализъм не търси това. Отгледаните от един родител деца, израснали в разрушени фамилии, не имат вяра, че бракът е нещо положително. Именно по тази причина е значимо да приказваме, че е допустимо да имаш благополучен брак и трайни взаимоотношения, само че като всяко нещо в този свят, има потребност да се научим на това, да придобием някои умения, да забележим за какво бракът е полезност “, изясни Михаела Джоргова.

По думите й, в случай че човек търси трайна връзка, бракът е по-добрият вид да я получи. " Когато сключваме брак, ние умишлено решаваме, а когато човек умишлено реши нещо, той е доста по-склонен да го следва. “

Сред факторите за сполучлив брак двойките слагат преди всичко другарството. " Всеки желае другият човек да му е най-хубав другар, да е индивидът, на който има доверие, с който може да показа. За всяко другарство е належащо време – да го подхранваш, да прекарваш време, да споделяш, да бъдеш открит, да бъдеш уязвим. Когато хората се раздалечат заради стрес и всевъзможни други фактори, или пък не знаят по какъв начин да разрешат някои спорове, това в един миг основава причина за прочувствена или физическа невярност. Тя е разследване от неналичието на непосредственост посред им “, изясни психологът.

Инициативата " Седмица на брака “ започва преди 25 години във Англия. Днес тя се отбелязва в 30 страни по целия свят сред 7 и 14 февруари всяка година. В България тя започва преди 13 години, описа Михаела Джоргова.

По време на самодейността " Асоциация общество и полезности “ провежда доста събития за необвързани и несемейни за предварителна защита и подкрепя обвързаните да задълбочат близостта между тях.

" Предлагаме доста благоприятни условия, като каним експерти във всяка една сфера да се включат и да създадат нещо за брака и фамилията. Целта на самодейността е да напомним, че индивидът до нас не е даденост, че е нужно ние да мислим в тази посока, да излизаме дружно на срещи, да вършим неща един за различен. Тази седмица е мотив да си напомним какво ни е предиздвикало да се влюбим един в различен, да си дадем сметка за скъпите и значими неща. Ако не поставяме грижи за нашия брак, за нашето семейство, за най-близките си хора, няма гаранция за запазването му “, изясни Джоргова.  

Надежда Динева, която е съосновател на кафе-книжарница " Жираф “, провежда редица събития във връзка " Седмицата на брака “. Едно от направленията, в които работи Фондация " Жираф “, е да разпространява добротворството, вярата и любовта като метод на живот.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР