Все повече хора имат проблеми със заспиването, но не искат

...
Все повече хора имат проблеми със заспиването, но не искат
Коментари Харесай

Тези пет напитки помагат при безсъние

Все повече хора имат проблеми със заспиването, само че не желаят да прибягват до приспивателни. Ето кои пет питиета ще ви оказват помощ да се унесете по-бързо.

Топло мляко с мед

Тази композиция са употребявали още бабите ни за елементарно и бързо заспиване. Просто стоплете прясното краве мляко или някоя негова веганска опция и прибавете към напитката мед или кленов сироп.

Бананово смути

Звучи несериозно да се пие смути преди лягане. Но в случай че сте под стрес, съдържащият се в бананите манган ще ви помогне да се отпуснете и да спите умерено. Смесете банана с малко овесено мляко, вода и канела и пригответе напитката в блендера. Смутито би трябвало да бъде със стайна температура.

Билкови чайове

Билковият чай е класическа рецепта за добър сън. Той може да се подготви от успокояващи нервите растения като лавандула, хмел или лайка. Освен че ще ви помогне да заспите по-лесно, загряващата напитка е изключително подобаваща за зимните вечери.

Сок от череши

Черешите съдържат натурален мелатонин, който оказва помощ на тялото да се приведе в режим за заспиване. Освен това сокът е чудесна опция за хора, които имат нетърпимост към прясното мляко или не обичат чай.

Лавандулово-медена напитка

Тази успокояваща примес можете да си приготвите сами и да я пиете топла или студена. За задачата кипнете 5-6 стръка сушена лавандула с към литър вода. Оставете течността да кисне 15 минути, след което я прецедете. Когато поизстине малко, прибавете 2 супени лъжици мед. По предпочитание може да добавите и сока на половин лимон. Ако предпочитате, може да употребявате овесено мляко вместо лимон, както пият чая си англичаните.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР