Все повече деца, заедно със семействата си, стават обект на

...
Все повече деца, заедно със семействата си, стават обект на
Коментари Харесай

Природните бедствия ускоряват разселването на деца по света

Все повече деца, дружно със фамилиите си, стават обект на вътрешно разселване заради естествени бедствия. Това твърди УНИЦЕФ в нов отчет.

Детският фонд на Организация на обединените нации обобщава статистика, събрана от 2017 година, и прави умозаключение, че п рез последните шест години повече от 43 милиона деца са напуснали домовете си в резултат на рискови метеорологични феномени .

Двете съществени аргументи за разселването на деца са бурите и наводненията. Поради промените на климата тези бедствия се случват по-често и по-интензивно.

" Докато констатациите в отчета вземат поради актуалните климатични сюжети, без да съдържат планирани модели за промените на климата, те разкриват абсолютния най-малко, който можем да чакаме, в случай че промените останат такива, каквито са в този момент. Но знаем, че това е повишаване на тежестта, на честотата на тези бедствия. Така че броят на детските разселвания евентуално ще бъде доста по-голям в бъдеще ", сподели Лаура Хийли, създател на отчета на УНИЦЕФ.

Според данните на УНИЦЕФ, единствено заради преливането на реки през идващите 30 години, 96 милиона деца могат да изоставен домовете си . Липсва просто решение на казуса, считат от интернационалната организация.

Необходим е цялостен набор от ограничения, в това число повишение равнището на обучение, обособяване на особено място за децата в политиките по филантропичните въпроси и битката с изменението на климата. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР