Все повече белгийци желаят да бъдат погребани сред природата, като

...
Все повече белгийци желаят да бъдат погребани сред природата, като
Коментари Харесай

Да намериш вечен покой в гората... Расте популярността на погребенията сред природата

Все повече белгийци желаят да бъдат заровени измежду природата, като във Фландрия към този момент съществуват шест сходни места, заяви за Българска телеграфна агенция белгийската организация Белга. Регионалната министърка на околната среда Зухар Демир сподели, че броят на искащите може да се усили. Въпреки това тя акцентира, че съображенията, свързани с околната среда, ще имат преимущество при разрешаването на този тип погребения.

В отговор на растящия интерес към погребенията отвън откритите места (гробища и гробищни паркове) под внимание ще бъдат взети най-много наредбите от наредбата за природата и горите. Понастоящем фламандското законодателство не разрешава погребването на тленни остатъци измежду природата. 

Въпреки това е разрешено прахът от кремацията да се разпръсква или погребва измежду природата. В тази връзка локалните управляващи се приспособяват посредством действия като така наречен " риуайлдинг " (rewilding “ - напредничав метод към опазването на природата, който й дава опция да се самовъзстановява), като преустройват своите гробища в дребни естествени зони.

Други отиват крачка напред и обособяват обособени площи за заравяне измежду природата съгласно наредбите от наредбата за природата и горите. 

Чрез риуайлдинг се основават зелени площи, наред с екологичните буфери, където забавни растения и скотски типове могат да процъфтяват, а природата – да се развива свободно. 

Гробищата измежду природата дават на хората опция да изберат умерено място, където да намерят безконечен покой. По тези места природата е необуздана и липсва човешката интервенция, която постоянно постанова ред.

Прахът от кремацията се разпръсква или се слага в биоразградими урни на местата за заравяне в природата. Починалият може да бъде заровен на такова място, в случай че това е последното му предпочитание, в случай че е посочено в наследството му или в случай че околните му родственици са съгласни. 

За основаването тук-там за заравяне измежду природата е нужна полемика сред заинтригуваните страни, с цел да дефинират изискванията и да получат нужните позволения. Както стана ясно, не може такива места да бъдат основани на всички места. Природата и наредбите на наредбата за природата и горите би трябвало да са с приоритет.  
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР