Все повече български граждани притежават имоти в чужбина, както и

...
Все повече български граждани притежават имоти в чужбина, както и
Коментари Харесай

НАП напомня на българите зад граница да декларират своите собствености

Все повече български жители имат парцели в чужбина, както и ги отдават чартърен. В този подтекст Националната организация за приходите /НАП/ припомня на жителите, които имат недвижими парцели зад граница , да ги заявяват в своите годишни данъчни заявления до края на 30 април .

В момента европейското законодателство постанова автоматизиран продан на информация за недвижимото имущество в границите на Европейски Съюз. Този развой разрешава на Национална агенция за приходите да следи и съпоставя данните за парцелите и приходите на българите зад граница с тези, декларирани в техните данъчни доклади.

В случай, че бъдат открити несъответствия или липса на подадена декларация , от организацията дават опция на физическите лица да поправят формулярите си. Ако нужните корекции не бъдат направени и пропуските не са отстранени, по отношение на неточните ще бъде формирано контролно произвеждане .

„ Автоматичният продан на информация е основен инструмент, който Национална агенция за приходите употребява за ефикасния надзор върху спазването на данъчните отговорности. Предпочитаме първо да осведомяваме жителите за пропуските и грешките им и да ги направляваме по какъв начин да ги поправят. Този партньорски метод ни оказва помощ да подобрим данъчното схващане на жителите и компаниите, които съблюдават законодателството “ , разяснява заместник-изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите.

Протестите в „ Автомобилна администрация “ не стопират: Засегнати са и претендентите за шофьорска брошура

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР