Все по-ясно става, че скандалът със Силвия Великова, Хоризонт“ и

...
Все по-ясно става, че скандалът със Силвия Великова, Хоризонт“ и
Коментари Харесай

КОЙто изпрати орките на протестите, той мачка и БНР, и държавата

Все по-ясно става, че абсурдът със Силвия Великова, „ Хоризонт “ и цялото БНР е поръчан. Натискът е траял близо месец, а задачата е била да се подсигурява НЕизлъчването на вести от митингите против назначението на Иван Гешев за основен прокурор. Или най-малко да бъдат манипулирани. Знаят го всички в радиото, част от тях го споделят с сътрудници и другари. Нищо ново, само че реакцията против проекта им ги изненада, тъй като не са привикнали да им се опонира.
Рязането на глави не е от през вчерашния ден. Преди време Люба Кулезич и Сашо Диков бяха свалени от екрана на Нова телевизия, тъй като подлагаха на критика дейности на прокуратурата и на основния прокурор Сотир Цацаров. Разбира се формалната версия напълно друга. Политици от висок сан, в неофициални диалози, споделиха, че отстраняването на двамата е станало по гледище на самия Цацаров. Окръжното, несъмнено, било сведено от подобаващ медиатор, с цел да не се опетни лика на боса.

Босът е същият, който е споделил, че не е неприятно да се заплати на мутри и роми, които един ден да поддържат Иван Гешев, а на другия ден да крещят против него, сякаш са част от митингите пред Съдебната палата. И медиатори са се заели със задачата.

Тези „ от горната страна “ подредиха да се заплати на ултраси от една футболна агитка да замерят с яйца несъгласни с методите на настоящето управление на прокуратурата.

Същите от известно време са дали знак да бъде нападнат премиера Борисов. Не от кардинални позиции, а поради свои ползи. В същите медии, които го славеха до оня ден към този момент има „ градивна рецензия “. Не е инцидентно. Това е част от проекта да бъде внушено на обществото, че има скрит план за събаряне на държавното управление. За създатели на преврата се пробутват едни и същи хора, въпреки те да нямат нищо общо между тях. Важното е да го настроят против тях, а те да се явят като негови спасители. За задачата се употребява дезинформация, а техниката се назовава „ бумеранг “.

За какви мерзости става дума приказва извънредна преписка сред двама издатели отпреди време: Недялко Недялков: „ Блъсков написал в " Труд ": " Недялков от ПИК лъже студенти ". Казал съм бил през днешния ден, че " Труд " е на Пеевски, а той – представете си, не бил! Блъсков, не съм споделил, че " Труд " е на Пеевски. Гузен негонен бяга. Ако толкоз държиш обаче, мога и да го кажа. Истината добре я знаем и аз, и ти. Ако искаш, можем да дискутираме и кой е Калоян Стоев, кой написа " систематичните разбори " във вестника ти срещу зелените, " Протестна мрежа " и Лозан Панов, кой ти ги праща на флашка и по мейла. Мога да ти посоча и съответния мейл, от който ти ги пращат. Искаш ли?

И за какво никой публицист от вестника не се навива да ги подпише с името си… Срам ги е хората, че " Труд " деградира до пощенска кутия, това е истината, Блъсков “.

Няма какво да се добави. Освен, че деградирането настигна и доста други медии и публицисти.

Флашките, както сте се досетили идват още веднъж от централата, която поръчва митинги, антипротести, кадрува в националните медии, кадрува в институциите, заплашва и санкционира несъгласните. Даже видяхме едни досегашни бунтари по какъв начин прилежно са се строили до Цветан Цветанов в Евроатлантическия му център за сигурност…

Опитомяването продължава, само че и съпротивата пораства.

Управляващите мъчно могат да се оправят със обстановката, тъй като в ръководството са инфилтрирани хора на Централата. Те работят под „ непознат байрак “ – този на ГЕРБ, само че в действителност служат на централа „ Берлин “.

Светослав Костов, новият шеф на БНР, би трябвало ясно да каже кой е наредил свалянето на Силвия Великова от ефир, с цел да може да се манипулират новините към митингите против Иван Гешев. Да го каже обществено. Ще резервира най-малко част от достолепието си. Ако не го направи, се трансформира в съизвършител в убийството на медиите в тази страна.

Борис Петков
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР