Все по-вероятно става да нямаме възможност за стабилно управление на

...
Все по-вероятно става да нямаме възможност за стабилно управление на
Коментари Харесай

Политолог: Единствената възможност за пълен мандат е коалиция между ГЕРБ и ПП-ДБ

„ Все по-вероятно става да нямаме опция за устойчиво ръководство на България, в случай че двете огромни обединения, а точно тази към ГЕРБ и към „ Продължаваме промяната “ не създадат необятна коалиция. Всякаква друга аритметика сякаш не излиза “. Такава прогноза направи в ефира на Euronews Bulgaria политологът и информационен специалист проф. Росен Стоянов. Според него в случай че тези обединения въпреки всичко след следващите предварителни избори на 2 април решат да създадат необятна управническа коалиция, „ това би било опция за цялостен мандат “. Проф. Стоянов е песимистичен по отношение на сформирането й, тъй като политическите субекти в нея са доста и много разнообразни като идеология и правила.

Големият въпрос е до каква степен „ разломите и алените линии могат да бъдат преформатирани и да се докара до рационалните взаимни отстъпки “, уточни Стоянов.

По мотив предизборната акция и посланията, които главните политически играчи ще насочат, той счита, че „ с висока доза сигурност допускам, че няма да чуем визионерските речи и поръчки, за това, което би трябвало да сплотява, а точно една българска теория – общ брой от тези вярвания в вероятността, в нуждата да вършим нещата тъй че да модернизираме оптимално бързо България, с цел да повдигнем и качеството на живот “.

„ Партиите се занимават с едно нещо, егоистично - въпросът с властта, това са частни структури, които в последна сметка желаят да нареждат своите елити на напред във времето и в частност в Народното събрание “, сподели още политологът. После добави:

„ Може би би трябвало да мине още малко време, в което да се преструктурират всички политически играчи и на местата на старите водачи да дойдат нови “, сподели той във връзка стабилността в ръководството и страната.

Накрая заключи: в случай че партиите, които влязат в новото Народно заседание „ не съумеят и не пожелаят да вземат назад властта в Народното събрание и оттова да я пределегират на постоянно държавно управление, президентът ще остане да ръководи със служебни кабинети “.

Вижте още във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР