Все по-вероятно изглежда, че вървим към безвремие, очертава се втори

...
Все по-вероятно изглежда, че вървим към безвремие, очертава се втори
Коментари Харесай

Дянков: Кабинетът на ИТН е нескопосан, още година ще управлява служебно правителство

Все по-вероятно наподобява, че вървим към безвремие, обрисува се втори длъжностен кабинет и той може да ръководи още една година. Това предвижда по Нова ТВ от Съединени американски щати някогашният финансов министър Симеон Дянков. Според него обстановката е рискова от позиция на демокрацията, обезверяваме се, че демокрацията не работи. Гласуваме, а не излизат нови ръководещи, които да поемат отговорност. Убеден съм, че в този парламент няма да излезе ново държавно управление. България е единствената страна, която не е внесла Плана за възобновяване. Добре е да има настоящо държавно управление. Кабинетът на Трифонов е неблаговиден и няма да получи поддръжка. В самия проекто кабинет няма сериозна мисъл. Сигурно и кабинет на ГЕРБ и на Българска социалистическа партия няма да бъдат подкрепени, за това мисля, че вървим към нови избори, уточни Дянков.

Той подчертава, че следва влизане в еврозоната на България и би трябвало познаване на институциите и материята. Едва ли най-подходящ за финансов министър е посочената от Слави Трифонов дама, която е външна за системата и може да докара до дъно влизането в еврозоната. За това споделям, че предлагането за кабинет е нескопосано. В сегашния парламент има икономисти като Георги Ганев и Мартин Димитров, които са доста положителни. И би трябвало да се търси разговор и разискване на концепциите с тях, а не да се постановат незнайни лица. Затова споделям, че е по-добре да се върви към сходен длъжностен кабинет, в сравнение с да слагаме неизпитани лица на значими длъжности. Има положителни хрумвания в желанията на бъдещето държавно управление, само че постоянно каруцата се поставя пред коня. В естествени времена бих подкрепил да се приватизира ББР, само че в този миг това ще сътвори блъсканица, тази банка в този момент е нужна като регулатор в помощ на дребния бизнес.

Дянков разяснява и обстановката с партия ГЕРБ и Борисов. Според него те имат корав електорат от 20% и той ще се усилва с удължаването на несигурността за бъдещото на България. Добър или неприятен Бойко е потвърдил, че е предвидим, може да строи автомагистрали и да осъществя стратегии. ГЕРБ ръководи 12 години и се поизноси, време беше да мине в съпротива и да се обнови съставът на партията. Време е в партията да влезнат нови специалисти. Вярвам, че върви възстановителен развой във връзка с корупцията. Той идва от Съединени американски щати към България и за страната е позитивен, добави Дянков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР