Все по-уверено София се налага като една от най-динамичните start

...
Все по-уверено София се налага като една от най-динамичните start
Коментари Харесай

Фандъкова: София се налага като една от най-динамичните start up среди в Централна и Източна Европа

Все по-уверено София се постанова като една от най-динамичните start up среди в Централна и Източна Европа. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова по време на конференция на Глобалния конгрес на жените-лидери 2018 под мотото „ Да вдъхновим цифровите водачи на бъдещето ".
„ За мен водачеството е задача и посвещение на дилемите, които са пред нас и плановете, с които развиваме разнообразни публични сфери и променяме качеството на живот на хората. Включването на цифровите технологии в работата и бизнеса за всички нас би трябвало да направи осъществяването на тези задания по-добро, по-бързо и по-полезно за повече хора. Все по-уверено София се постанова като една от най-динамичните start up среди в Централна и Източна Европа “, разяснява Фандъкова.
„ Столична община влага съществено в нововъведения и залага на развиването на осведомителните технологии. За София осведомителните технологии са измежду най-бързо разрастващите се промишлености. Те образуват 5,7% от стопанската система на града. В София броят на заетите лица, въобще в бизнеса, над 700 хиляди, а коефициентът на стопански дейните лица е 62,1% и е най-голям за цялата страна. Това, което е радващо е, че отношението сред мъжете и дамите е съвсем равно – 5- на 50. Това демонстрират данните от изследване на Столичната общинска организация за вложения. Според последните разбори на организацията процентът на дамите, които заемат управителни позиции във водещи за стопанска система браншове става все по-голям. Там, където дамите са повече постоянно компаниите са по-успешни “, добави тя.
„ По данни от 2017 година на МТСП и Национален статистически институт 30% от работодателите в България са дами, а при независимо заетите делът на дамите е още по-голям 36%. 62% от дамите бизнесмени са стартирали бизнеса си със лични средства. Наблюденията на Евростат демонстрират, че у нас коефициентът на дамите в трудоспособна възраст е съвсем 70%. По този индикатор страната ни изпреварва Кипър, Полша, Гърция, Италия, Испания, Румъния “, разясни Фандъкова, представена от Фокус.
„ Като кмет за мен е извънредно значимо да насърчаваме нововъведенията, свързани с образованието на фрагменти и развиването на нови благоприятни условия и условия пред бизнеса в наши град “, сподели още Йорданка Фандъкова
По думите й образованието е най-важният фактор за развиването на бизнеса в София.
„ Добре образованите новаторски персони с в основата на триумфа на редица ITкомпании. Успешното развиване на София през последните години в привличането на вложения изискуем на добре образованите хора, които в нашия град са над 50% от работоспособното население “, добави тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР