Все по-широко навлизане на технологиите за прогнозна поддръжка при предсказване

...
Все по-широко навлизане на технологиите за прогнозна поддръжка при предсказване
Коментари Харесай

Пет водещи тенденции в дигиталните технологии през 2018-а

Все по-широко нахлуване на технологиите за планирана поддръжка при предсказание на механически повреди, на виртуалната и разширена действителност за визуализиране и премахване на повредите са измежду водещите софтуерни трендове, които софтуерната компания Progress обрисува за 2018 година.

Компанията предвижда още, че чатботовете ще покачат интелигентността си, а " Индустриалният интернет на нещата " все по-често ще намира място в софтуерните системи на бизнеса. Ето в детайли петте софтуерни прогнози на Progress за идната година:

Хибридните приложения стават нативни

През 2018 година ще продължат полемиките дали приложенията да бъдат нативни (естествени, непроменени), хибридни или прогресивни уеб приложения. Тази година хибридните изгубиха част от известността си и прогресивните уеб приложения взеха превес. Те може и да не дават същото гладко прекарване, както нативните, само че са доста по-лесни за създаване и разпространяване.

С появяването на платформи като NativeScript и React Native, които са основани на JavaScript, салдото стартира да се измества в интерес на нативните. Те разрешават на уеб разработчиците да дават нативни функционалности на разнообразни платформи с идентичен набор от принадлежности и разработка. През идната година от ден на ден разработчици ще се връщат към тях.

Чатботовете стават по-умни

Чатботовете носят огромен бизнес капацитет за привличане на нови клиенти и предложение на опция за самообслужване. С помощта на така наречен " надълбоко образование " те могат да схващат естествения език с рекордната акуратност от 95 % и на процедура да обработват речта по-добре от множеството хора. Въпреки това те към момента изостават в способността си да поддържат диалог.

За благополучие, на пазара към този момент има принадлежности за декларативно програмиране на диалози и от ден на ден компании ще се възползват от тях през 2018 година Това ще отстрани връзката с чатботове, основана на предварителни сюжети, която не може да реагира на въпрос отвън дефинираните.

" Индустриалният интернет на нещата " намира все по-широко приложение

Въпреки че от много време " Индустриалният интернет на нещата " (IIoT) е една от най-дискутираните тематики, той към момента не е съумял да отговори на упованията към него. Оказва се, че до момента много сме подценявали сложността на събирането на данни от разнообразни мрежи и устройства, прехвърлянето им по сигурен метод в " облака " и анализирането им. Този проблем към момента не е изцяло решен.

Към момента главните снабдители на " облачни " услуги оферират одобрени IoT платформи, които могат да трансферират данни в огромен мащаб и да обработват част от тях локално в своите мрежи. В близко бъдеще от ден на ден ERP снабдители ще надграждат тази основа, с цел да дават новаторски приложения за IIoT с облачни услуги, основани на събития, планирани разбори и " надълбоко образование ".

Прогнозната поддръжка предсказва повреди, преди да се случат

Концепцията за когнитивните технологии съществува от десетилетия макар неправилното разбиране, че е нова съвременна наклонност. Следващата стъпка в развиването й няма да бъде просто събирането на данни, а даване на опция за анализирането им. Интересното е, че тези, които би трябвало да се оправят с тази задача, няма да бъдат хората, а машините. Този развой се назовава " планирана поддръжка " (predictive maintenance) и е основан на внедряването на когнитивно образование в обещано съоръжение. Чрез него генерираните от множеството датчици данни могат да бъдат обработвани навреме за идентифициране и елиминиране на повреди и неточности, преди още да са се случили.

Ще гледаме във виртуалното бъдеще

Към технологиите за планирана поддръжка могат да се прибавят опциите на виртуалната действителност (VR) и разширената действителност (AR). Те могат да предложат визуализация на повредата, аргументите за появяването й и решенията за предотвратяването й. AR обезпечава платформа, която наслагва компютърно генерирано изображение върху метода, по който потребителят вижда действителния свят. Така на екран може да се пресъздава къде тъкмо се намира дадена щета и да се понижат времето, напъните и разноските за първичната диагностика и последващото отстранение.

Източник: TechNews.bg
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР