Все по-ограничен е пазарът на автомобили втора ръка в Дупница.

...
Все по-ограничен е пазарът на автомобили втора ръка в Дупница.
Коментари Харесай

По-слабо търсене на коли в автокъщите в Дупница заради скока в цените

Все по-ограничен е пазарът на коли втора употреба в Дупница. В града, където има над 100 оторизирани търговци, поради по-малкия импорт през последните 2 години цените на използваните коли са се вдигнали неведнъж. Част от автокъщите пък са на половина празни, а търговците признават, че оцеляването в бизнеса става все по-трудно.

От години колите, предлагани в автокъщите в Дупница, се внасят главно от Италия. Цената на невисок клас коли втора ръка, предлагани в множеството автокъщи сега, варира от 3500 до 10 000 лв., междинният клас пък е над 10 000 лв.. За същите транспортни средства доскоро повече от година клиентите са плащали с 30 до 50 % по-малко.

Въпреки лимитираното предложение и високите цени, клиенти въпреки всичко не липсват.

Световната икономическа рецесия е повлияла съществено на продажбите на използвани коли в Италия, регистрират автотърговци.

" По-трудно и по-трудно става, няма импорт, няма предложение, почнахме да купуваме коли, които преди несъмнено нямаше да им обърнем и внимание. Тук при нас 50 % понижа вноса. Явно клиентите си ги карат, не ги продават, тъй като не могат да си купят нови коли, очевидно това е повода ", съобщи автотъговец Георги Грозданов.

През последните 2 години понижава освен броят на импортираните коли, само че и броят на купувачите от прилежащи страни като Гърция и Северна Македония, регистрират още притежатели на автокъщи в Дупница.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР