Все по-горещо в близките дни с максимални температури над 40°

...
Все по-горещо в близките дни с максимални температури над 40°
Коментари Харесай

Опасно горещо време с температури над 40° до края на седмицата

Все по-горещо в околните дни с оптимални температури над 40° в четвъртък и петък.

Днес ще бъде слънчево, само че в следобедните часове в североизточните региони са вероятни изолирани валежи. Ще духа слаб до сдържан северозападен, на морския бряг югоизточен вятър. В съвсем цялата страна, като се изключи места по Черноморието, ще бъде горещо с температури над 30°.

Предупреждение за рисково високи температури, стойности над 35°, през днешния ден до към 37°, е в действие в по-голямата част от страната.

Утре ще бъде още по-горещо с оптимални температури в по-голямата част от страната от 35 до към 38 градуса. Расте и рискът от пораждане на пожари.

Горещо, с температури следобяд над 33°, ще бъде на следващия ден още веднъж в съвсем цялата страна, като се изключи Черноморското крайбрежие, където оптималните температури ще бъдат от 26 до 28 градуса.

Много положителни услови за туризъм в планините и на следващия ден. Ще доминира слънчево време с сдържан, по високите елементи краткотрайно мощен северозападен вятър.

Слънчево и горещо ще бъде на следващия ден на всички места в Южна Европа. Причината - продължаващият транспорт на парещ въздух от Северна Африка. В същото време на Британските острови ще остане прохладно и дъждовно, а захлаждането ще продължи.

Слабо захлаждане се чака и у нас, в петък, единствено в Северна България, където тук-там е допустимо да превали и прегърми. Горещо ще бъде и през почивните дни, само че оптималните температури в Южна България едва ще се намалят, а изолирани валежи не са изключени в планинските региони.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР